Kezdőlap » Magazin » Pannon Top 25 csúcsbor lett a Duennium és a Vylyan Kékfrankos

BorainkrólDíjaink

Pannon Top 25 csúcsbor lett a Duennium és a Vylyan Kékfrankos

2016. május 12.

Azt mondják, a májusi eső aranyat ér.

Most be is jött! Imént kaptuk a hírt, hogy a DUENNIUM és Vylyan Kékfrankos boraink Pannon TOP 25 Csúcsborok lettek!

Négy dél-pannon borvidék legszebb borai versengtek immár kilencedik alkalommal a Pannon Borrégió Egyesület szervezte Pannon Borrégió TOP25 borversenyen.

Hogy csúcsborunkat a komoly szakértői zsűri ’hivatalosan’ is csúcsbornak értékeli, nagyon fontos számunkra. A DUENNIUM 2011-es hordóválogatásunk még békésen érlelődik a palackban a pince mélyén, s debütálását idén őszre tervezzük. A díj örömére emelkedett hangulatba kerültünk, ezért a közönségkóstolóra „csak itt, csak most” viszünk belőle egy kis ízelítőt premier előtt.

A „Csúcsok” között büszkén feszít Kékfrankos 2014 borunk is, s az külön öröm számunkra hogy ilyen erős mezőnyben (a szekszárdi kékfrankosoknak bókolunk itt) kiemelten szépen szerepelt. Egyre inkább szívünk csücske e tiszta vonalú, mindig identikus és izgalmas fajta, amelyből a mostani díjnyertes 2014-es évjárat igazi jól érlelhető, életerős, elegáns, gazdag bor. Halkan megsúgjuk, hogy érdemes „betárazni”, mielőtt elfogy;-)

Hogy ne csak a bírák mustrálhassák a régió legjobbjait: a pécsi eredményhirdetés és közönségkóstoló 2016. június 11-én lesz Pécsett a Palatinus dísztermében, ahol mintegy 400 borkedvelő kóstolhatja meg a legjobb régiós borokat.

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink

Szőlősorok a Vylyan Pincészet dűlőjén, háttérben a Szársomlyóval, nyáron, naplementekor.

A borászat csúcstartói

2020. június 30.

Hol készül a legtöbb bor? Vajon ott található a világ legnagyobb borospincéje is? Hány éves a világ legidősebb bora, és