Eu támogatások - Vylyan Pincészet

Eu támogatások

A kedvezményezett neve: VYLYAN VINUM Borászati Kft.
A projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése keretében forgóeszköz-finanszírozás
A visszatérítendő hitel összege: 149 990 000 Ft.

A projekt tartalmának bemutatása:
A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása. Az igényelt kölcsönt a Vylyan Vinum Borászati Kft. munkaerő-és készletfinanszírozásra, illetve rezsiköltségekre használja fel. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. december 08.
A projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B_3

Kedvezményezett neve: Vylyan Vinum Borászati Kft.
Pályázati felhívás neve, kódszáma: Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása
– VP3-4.2.2-16
Projekt címe: Borászati technológiai fejlesztés és napelem beruházás megvalósítása a Vylyan Vinum Borászati Kft.-nél
Projekt azonosító száma: 1811724741
Támogatói okirat száma: 1905944053
Szerződött támogatás összege: 23 273 500 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.08.31.

Projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt keretében a vállalkozás székhelyén infrastrukturális beruházás és eszközbeszerzés valósul meg, részleteiben: 2 db 100 hl-es koracél tartály: a meglévő régi fakádak kerülnek lecserélésre. Hűthető-fűthetőek, a ferde fenékkialakításuk miatt könnyen üríthetőek, így a hatékonyságot is növelik, valamint ideális erjesztési körülményeket biztosítanak.

Mikrooxidációs eszköz (1 db): a classikus tételek simítását, lekerekítését segíti elő a hosszabb hordós érlelés helyett. Általa modernebbek, frissebbek lesznek a könnyed vörösborok. A tevékenység itt az érlelés elősegítése, a berendezés 12 adagoló fejjel rendelkezik, ezáltal egyszerre akár 12 hordóban képes az érlelési folyamatot kontrollálni. Cefre hűtő: 1 db Cső a csőben hőcserélő NA125/80 6×6000 eszköz kerül beszerzésre A szőlő beérkezésekor, az erjesztést megelőző lépés. A melegen beérkező szőlőt/ cefrét e ponton hűteni kell, így kézben tarthatóak a folyamatok, nincs túlmelegedés, berobbanó erjedés, felesleges oxidáció, boröregedés, tehát friss, gyümölcsös borok termelését teszti lehetővé.

Magas nyomású mosó: 1 db Lavor Hyper T20/21-es 200bar szivattyú nyomású 1260 l/h vízszállítású berendezés kerül beszerzésre. Az erjesztő és palackozó térben a higiéniát biztosító eszköz, amely az eljárások során elengedhetetlen.

Hordók: A cél többféle termelőtől, különböző származási helyű tölgyből és égetéssel készült hordók beszerzése 3 különböző, egyedi gyártótól összesen 92 db, 225 literes hordó kerül beszerzésre, mely a Kft. egyedi érlelési igényű borainak magas minőségű kezelését biztosítja. Ez által az érlelés diverzifikációja valósítható meg a különböző fajtáknál.

SOLÁR napelemek: 50 kWp teljesítményű Amerisolar modulrendszerből álló Growatt inverteres rendszer kerül kiépítésre, tervezett kapacitás: 58800 kWh/év Ez által a pincészet összes elektromos áram igényének kb. 60%-a termelhető meg megújuló energiaforrásból, amely az energia- és költséghatékonyság mellett a környezettudatos működést is elősegíti.

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!