Eu támogatások - Vylyan Pincészet

Eu támogatások

A kedvezményezett neve: VYLYAN VINUM Borászati Kft.
A projekt címe: Rugalmas munkaidő bevezetése a VYLYAN VINUM Borászati Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 10 929 441 Ft.
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:
A GINOP-5.3.2-2016 projekt célja, hogy a VYLYAN VINUM Kft.-nél a rugalmas munkavégzés sikeresen bevezetésre kerüljön, a dolgozók munka-magánélete egyensúlyba kerüljön, ezáltal az elköteleződésük a motivációjuk növekedjen, közvetve teljesítménynövekedést érjünk el. A rugalmas projekt illeszkedik a vezetőség hosszútávú céljaihoz, a stabil munkaerő megtartásához, illetve a dolgozói elégedettség és motiváció növekedéséhez. Az átalakítások 11 munkakört és összesen 11 főt érintenek. Az újfajta formák bevezetéséhez és integrálásához 1 éves szervezetfejlesztési folyamat szükséges, mely során cégünket tanácsadásokkal, képzésekkel és műhelymunkákkal segítik külsős szakértők. A projekt megvalósítási időszakában HR és munkajogi tanácsadás keretében elkészülnek az új munkaszerződések és munkaköri leírások. Dolgozói igény és elégedettségmerés fog lezajlani annak érdekében, hogy dolgozók elvárásait tisztázzák. Szakértők meg fogják vizsgálni a szorosan kapcsolódó munkafolyamatokat, a hatékony idő és energia ráfordítások kihasználása érdekében. Az újfajta munkaszervezést műhelymunkák keretében közösen kialakítják, a tanácsadók a szabályzatokat átírják a tervezett rugalmas foglalkoztatási gyakorlatokkal összhangban. Több műhelymunkára is lesz, annak érdekében hogy a vezetők és amunkavállalók bevonásával készüljenek el az új munkarendek, a teljes átszervezés illeszkedjen a cégműködéshez. Így egy közös munka keretében, több csoport bevonásával tudjuk majd a közös célokat elérni. A vezetői attitűd, szemlélet formálása érdekében a vezetők coaching formájában kapnak támogatást. Munkavállalói képzések fognak megvalósulni, ahol mind az átalakításban érintett, mind az átalakításban nem érintett kollegákat be kívánjuk vonni. A projekt keretében IT beszerzés is megvalósul, annak érdekében, hogy az újfajta munkarendhez megfelelő eszközök rugalmasan rendelkezésre álljanak. Hosszútávú célunk, hogy rugalmas foglalkoztatási formát alkalmazzunk, a változási folyamat megszilárdítsuk és fenntartsuk a munkavállalói visszajelzések folyamatos követése mellett, úgy hogy annak pozitív hozadékai mind a munkavállalók oldalán mind a vezetők oldalán érzékelhetők legyenek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.május 23.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00102

Kedvezményezett neve: Vylyan Vinum Borászati Kft.
Pályázati felhívás neve, kódszáma: Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása
– VP3-4.2.2-16
Projekt címe: Borászati technológiai fejlesztés és napelem beruházás megvalósítása a Vylyan Vinum Borászati Kft.-nél
Projekt azonosító száma: 1811724741
Támogatói okirat száma: 1905944053
Szerződött támogatás összege: 23 273 500 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.08.31.

Projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt keretében a vállalkozás székhelyén infrastrukturális beruházás és eszközbeszerzés valósul meg, részleteiben: 2 db 100 hl-es koracél tartály: a meglévő régi fakádak kerülnek lecserélésre. Hűthető-fűthetőek, a ferde fenékkialakításuk miatt könnyen üríthetőek, így a hatékonyságot is növelik, valamint ideális erjesztési körülményeket biztosítanak.

Mikrooxidációs eszköz (1 db): a classikus tételek simítását, lekerekítését segíti elő a hosszabb hordós érlelés helyett. Általa modernebbek, frissebbek lesznek a könnyed vörösborok. A tevékenység itt az érlelés elősegítése, a berendezés 12 adagoló fejjel rendelkezik, ezáltal egyszerre akár 12 hordóban képes az érlelési folyamatot kontrollálni. Cefre hűtő: 1 db Cső a csőben hőcserélő NA125/80 6×6000 eszköz kerül beszerzésre A szőlő beérkezésekor, az erjesztést megelőző lépés. A melegen beérkező szőlőt/ cefrét e ponton hűteni kell, így kézben tarthatóak a folyamatok, nincs túlmelegedés, berobbanó erjedés, felesleges oxidáció, boröregedés, tehát friss, gyümölcsös borok termelését teszti lehetővé.

Magas nyomású mosó: 1 db Lavor Hyper T20/21-es 200bar szivattyú nyomású 1260 l/h vízszállítású berendezés kerül beszerzésre. Az erjesztő és palackozó térben a higiéniát biztosító eszköz, amely az eljárások során elengedhetetlen.

Hordók: A cél többféle termelőtől, különböző származási helyű tölgyből és égetéssel készült hordók beszerzése 3 különböző, egyedi gyártótól összesen 92 db, 225 literes hordó kerül beszerzésre, mely a Kft. egyedi érlelési igényű borainak magas minőségű kezelését biztosítja. Ez által az érlelés diverzifikációja valósítható meg a különböző fajtáknál.

SOLÁR napelemek: 50 kWp teljesítményű Amerisolar modulrendszerből álló Growatt inverteres rendszer kerül kiépítésre, tervezett kapacitás: 58800 kWh/év Ez által a pincészet összes elektromos áram igényének kb. 60%-a termelhető meg megújuló energiaforrásból, amely az energia- és költséghatékonyság mellett a környezettudatos működést is elősegíti.

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!