Készülődj velünk az ünnepekre! - Vylyan Pincészet

Készülődj velünk az ünnepekre!

2022. november 15.

(Szubjektív borajánló az ünnepek előtti programokhoz)

Egyre korábban sötétedik, többnyire a négy fal között telnek a napjaink, ami azt is jelenti, hogy végre több időt tölthetünk a családunkkal, a barátainkkal, a hobbijainkkal. Kicsit lelassulunk, készülünk az ünnepekre – közben pedig együtt elkortyolhatunk egy-két pohár finom bort. Most abban segítünk, hogy milyen tevékenységhez mit válasszatok! 

Közös készülődés

A barátnőkkel közösen töltött délutánokban az egyik legjobb dolog a végeláthatatlan csevegés, csacsogás, pletykálkodás, nevetés. De még jobb, ha közben együtt tudunk készülni az ünnepekre. Készítsétek el együtt az adventi koszorúkat, inspiráljátok egymást! A sok apró kelléknek köszönhetően számtalan a variációs lehetőség. Apropó, variáció! Színezzétek tovább a napot, nyissatok ki egy palackkal a Rozé Variációból, és élvezzétek a gyümölcsös kortyokat!

Ebben az időszakban egyre gyakrabban kerül szóba az ünnepi menü, a sütemények, meg persze a mézeskalácsok, aminek már tavaly is mindenki annyira örült a baráti körben. Mi lenne, ha idén együtt sütnétek pár tepsivel? A díszítésnél aztán van, aki az aprólékos mintákra esküszik, más meg ebből is viccet csinál, de épp ettől jó móka az egész, és garantáltan feldobja a délutánotokat! Ha a mintázáshoz hiányzik egy kis ihlet, igyatok egy pohár friss, fiatalos, vagány Pét-Natot!

A mézeskalács sütés is jobban megy egy pohár Vylyan Rozé Variációval

Adventi gyertya gyújtás barátokkal

A karácsony előtti hétvégéken, az adventi időszakban szánjunk időt a baráti összejövetelekre! Az egész éves rohanás után jólesik találkozni, beszélgetni, együtt lenni. Hívjátok át a barátokat advent egyik vasárnapján, és gyújtsátok meg együtt a gyertyát az adventi koszorún! A villányi vörösborok kiváló kísérői a közös ünnepvárásnak. Legújabb kedvencünk a Variáció borcsaládunk új tagja, a Vörös Variáció, ami kékfrankos, csókaszőlő, cabernet franc és syrah fajták házasításából készült, és attól is különleges, hogy egy része agyagból készült amfórában, másik része pedig lélegző tartályban érlelődött. De ha maradnátok a megszokott Vylyan ízvilágnál, akkor ajánljuk az Ördög cuvée-t, ami merlot, cabernet franc és kékfrankos remek egyvelege, névadója pedig a villányi legenda szerelmes Ördöge.

Meghitt adventi vasárnap, gyertyagyújtás, vörösbor. Vylyan Vörös Variáció.

Céges ajándékozás

November végén ismét egy kalapba kerültek a munkatársak neveit rejtő cédulák, és te pont az ínyenc kollégát húztad ki a kupacból? Sebaj, van egy remek ötletünk: ajándékozz neki bort! A Vylyan Franc Variáció igazán emlékezetes ajándék. 2020-ban egy izgalmas játékot találtunk ki, így ugyanabból az alapanyagból két különböző érlelési móddal – amfórában illetve újhordóban érlelve – a cabernet franc különböző karaktereit mutatjuk be. A kettő együtt kóstolva az igazi, amikor valaki rácsodálkozik, hogy ugyanabból a szőlőfajtából és évjáratból mennyire más a két bor. Hidd el, a te ajándékod lesz a legemlékezetesebb ezen a céges bulin!

Azonos alapanyag, eltérő érlelési stílus – Vylyan Cabernet Franc Variáció kétféleképpen

Karácsonyi vacsora a rokonokkal

Gyakran megesik, hogy több karácsonyi vacsorára is hivatalosak vagyunk egy évben, hiszen ekkor találkozunk a távolabbi rokonokkal, barátokkal is. Ilyenkor gyakran testesebb vörösborok kerülnek az asztalra a finom falatok mellé. Ilyen például a sokak által kedvelt Montenuovo birtokborunk, ami önmagában is összetett ízvilágú és sokrétű, de ételek mellett is remekül megállja a helyét. Mandulás borunk pedig a Villányi borvidéken ikonikussá vált cabernet francból készült hordóválogatásunk, aminek fogyasztása most is, de akár tíz év múlva is élményt jelent, így készüljetek két palackkal, és az egyiket adjátok ajándékba.

Közelednek az ünnepek. Töltsük ezt az időszakot jó hangulatban, találkozzunk azokkal, akik nekünk a legkedvesebbek, örüljünk egymásnak és fokozzuk az élményt egy pohár borral!

Villányi vörösborok az ünnepi asztalon

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!