Blog - Vylyan Pincészet

Blog - egy év a hegyen

blog

2022. november 15.

(Szubjektív borajánló az ünnepek előtti programokhoz) Egyre korábban sötétedik, többnyire a négy fal között telnek a napjaink, ami azt is jelenti, hogy végre több...

2022. október 28.

Ahogy változik körülöttünk a világ, változnak a kedvelt borstílusok is. Más ételeket eszünk, mint korábban, és más stílusú borokat párosítunk hozzájuk – ahogy minden...

2022. szeptember 29.

Egy pincészet életében a legmeghatározóbb időszak a szüret, hiszen jó bort csak jó minőségű szőlőből lehet készíteni. A munkánk nem mindig könnyű, de ha...

Összes blogbejegyzés

videók

2021. május 11.

Milyen feladatai vannak egy pincemesternek? Kiderül videónkból, melyben újdonsült borászunk, egyben korábbi pincemesterünk, Tóth Sándor mesél egykori munkájáról.

2021. május 04.

A világ sokszínű: ahány borvidék, annyi jellemző fajta, ahány ember, annyi kedvenc bor. Birtokigazgatónk, Debreczeni Mónika közvetlen környezetünkre fókuszálva arról mesélt, mely fajta a...

2021. április 27.

Mitől "virágzik ki" a bor? Jó vagy rossz, ha ez megtörténik? Hogyan kezeljük a bor virágosodását? Erre a csokornyi kérdésre kapjuk meg a válaszokat...

Összes videó

podcastok

podcast

2020. december 09.

A villányi borok címkéin rendszerint feltűnik egy embléma, középen egy magyar kikericcsel. Ez arra utal, hogy eredetvédett bor került az asztalunkra. Mit is jelent...

podcast

2020. november 04.

Villány azon kevés hazai borvidékek egyike, ahol a termelők összefogása valódi új márkákat teremt. Ilyen az eredetileg cabernet franc néven ismert szőlő- és borfajta...

podcast

2020. október 09.

Itt az Egy év a hegyen, a Vylyan pincészet életét bemutató podcast sorozat második epizódja! Ebben az adásban arra keressük a választ, hogy milyen...

Összes podcast

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!