Kezdőlap » Magazin » Vylyan Szüret 2016

Borászat

Vylyan Szüret 2016

2016. szeptember 6.

Amikor januárban újév kezdődik, sokáig még kimondani is furcsa az új évszámot, eleinte ízlelgetni kell. A borászatban a szürettel kezdődik az új évjárat, az új időszámítás! Naptár szerint épp indult az ősz, s máshol a tanév, szeptember 1-én mi máris elkezdtük a szüretet a Vylyan birtokon.

Mivel nem volt extrém forró nyár, szép egyenletesen érnek a szőlők, s a korábbi évekhez viszonyítva későbbre is tolódik a szüret, s ez így „normális”

Ipacs szüret2.

Már jó szokás szerint – a [KSZÍ] gyöngyözőbornak szüretelt pinot noirral kezdtünk. Ezután egy kis pihenővel (ami persze előkészületet, takarítást, sok munkát jelent) megyünk tovább majd a rozénak való szőlővel, s szeptember közepén már várható a vörösboros szüret is, a portugieser és pinot fajtákkal.

Az eddigi próbaszüretek alapján elmondható, hogy szép, élénk, friss savak vannak, aminek nagyon örülünk. A szőlők hála istennek épen, egészségesen várják az őszi napsütést.

Igen, az, hogy a 2016-os igazán jó évjárat legyen, már csak szép napos ősz kell! Az előrejelzések ezt is ígérik, de azért majd nyugtával a napot!

Ipacs-szüret1

Ipacs Szabó István főborászunk az első musttal

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink

Vylyan Kszí kiöntve a poharakba a megterített asztalon a Vylyan Pincészet Teraszán Kisharsányban.

Gyöngyözőbor-kisokos

2020. június 3.

Pezseg, de nem pezsgő. Frissít, de nem fröccs. Bor, de mégsem az. A gyöngyözőbor csupa talány lehet a kezdő, de