Kezdőlap » Magazin » Ott a pont! Bogyólé 2015!

BorainkrólRendezvények

Ott a pont! Bogyólé 2015!

2015. november 11.

Az ÚJ mindig lázba hozza az embereket, pláne, hogy az újbor nálunk speciális módon készül, s a címkéje mögött fiatal művészeket pártoló címkepályázat áll.

A BOGYÓLÉ, a villányi lankák „bozsoléja”, az évjárat első vörösbora a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is.

Újborunk a hagyományos művészi pályázatunknak köszönhetően minden évjáratban új ruhában debütál. Az ifjú művészek legtehetségesebbje kipróbálhatja magát a Nagybetűs Életben, azaz az ő címkéje kerül a palackokra!

Az idei Bogyólé nyertes tervezője

Mezei Evelin, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának első éves hallgatója.

Evelinnel a nyomdában találkoztunk először személyesen, amikor csillogó szemmel nézte címkéjét, ahogy a nyomdai gépek görgői ontják ki sok- sok példányban. E motiváló élmény után is további szép sikereket kívánunk!

Második helyezett: Győri Katinka Laura – Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola, 3-os

Harmadik, megosztott helyezett:

Gyömrei Ágnes – PTE Művészeti Kar – Tervezőgrafika, 4. évfolyam

Horváth Alexandra – PTE Művészeti Kar – 1. évfolyam

FOTÓALBUM a Bogyólé Örömünnepről – A 2015-ös Bogyólé címkék kiállítás megnyitóján díjátadás és közös újboros koccintás várta a díjazottakat és a közönséget. A kiállítást Ernszt András festőművész nyitotta meg, aki már a kezdetek óta a pályázat gondos segítője. Vylyan művészethez való hozzáállásáról, a borcímkék arculatáról, s a választási szempontairól beszélt, majd Debreczeni Mónika adta át a díjakat.

Az alkotó a címke mögött

Evelin Szegeden a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában tanult, s épp friss elsőéves hallgatóként találkozott a pályázatunkkal. Tervezőgrafikát tanult, melynek minél több területén szeretné kipróbálni magát és kísérletezni. A nyereménynek (pénzdíj és bor) azért is nagyon örült, mert a Bogyólé címke volt az első boros címke terve és így az első megvalósult munkája is, s büszke arra, hogy e címkén jelent meg elsőként „hivatalosan” a neve.

Az alap ötlet ami később tovább alakult úgy jött,hogy elképzeltem, egy szőlőszemet tartok a mutató és a hüvelykujjam közt és észrevettem,hogy ez a gesztus/kéztartás nagyon emlékeztet arra mikor azt mutatjuk valami ‘oké’ vagy ‘príma’ .Ez utóbbinál a negatív tér egy kört ad ki, amiről már lehet asszociálni egy szőlőszemre is. Tetszett,hogy egyszerű de nagyszerű és azt üzeni a Bogyólé tuti 🙂

Érdekes és nagyon jó volt látni, hogy terveztem valamit és ezzel nem lett vége, mint egy iskolai feladatnál, hanem volt folytatás, meg is valósult.

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink