Kezdőlap » Magazin » 2016 a Franc éve!

BorainkrólRólunk írták

2016 a Franc éve!

2016. február 29.

Nemrég bukkantunk a brit online borújságírás egyik úttörője, Tom Cannavan videoblogjára, melyben Villányi Franc 2011 borunkat kóstolta. Örülünk a méltatásának, s annak, hogy a Villányi borvidék, mint a cabernet franc szőlőfajta második otthona, külföldön is egyre inkább elismerésre kerül!

It has power and weight but a fine sense of alertness and freshness too. A terrific wine from this red wine hot spot in Hungary.

Úgy látszik, ez valóban a Villányi Franc éve lesz, ahogyan nemrég Elin McCoy, a Bloomberg szakírója nyilatkozott a 2016-os év borágazati trendjeiről. Szerinte a 2016-os év egyebek mellett a cabernet francról szól majd, amely „komolyan megérett arra, hogy eljöjjön az ideje”.

Mi Villányiként ezt már régóta tudjuk, a villányi összefogás gyümölcseként a Villányi Franc borvidéki márka, s egyedi eredetvédelmi kategóriájú 100% cabernet franc-t takar. Aki a Villányi Francokkal behatóbban szeretne ismerkedni, érdemes már most beírnia a naptárba: 2016. november 18-19: Franc&Franc kóstoló, Villány!

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink

Szőlősorok a Vylyan Pincészet dűlőjén, háttérben a Szársomlyóval, nyáron, naplementekor.

A borászat csúcstartói

2020. június 30.

Hol készül a legtöbb bor? Vajon ott található a világ legnagyobb borospincéje is? Hány éves a világ legidősebb bora, és