Kezdőlap » Magazin » Megérkezett a Bogyólé 2015!

Borainkról

Megérkezett a Bogyólé 2015!

2015. október 21.

Igyekeztünk, hogy az októberi hosszú hétvégén ne szomorkodjon senki, megérkezett újborunk, a Bogyólé, hogy lendületével, kirobbanó gyümölcsösségével mosolyt csaljon az arcokra ebben a borús hónapban.

A palackozó sorról épp most ugranak a kartonokba, hogy jókedvűen nyithassuk az új évjárat kapuját!

Bogyólé vérvonalunkhoz hűen a 2015-ös évjárat első bora is azt a tipikus újboros karaktert hozza, amiért szeretjük: zamatos, élénk, vidám, kirobbanóan gyümölcsös: telis tele piros bogyósok, a puncs, s a banán üde illatával, zamatával. Itatja magát és jókedvre derít.

A BOGYÓLÉ, a villányi lankák „bozsoléja”, az évjárat első vörösbora a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is.

Újborunk hagyományos művészi pályázatunknak köszönhetően minden évjáratban új ruhában debütál. Az ifjú művészek legtehetségesebbje kipróbálhatja magát a Nagybetűs Életben, azaz az ő címkéje kerül a palackokra! Az idei nyertes címke tervezője Mezei Evelin, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának első éves hallgatója.

Bogyólé Örömünnep és címkekiállítás megnyitó – Pécs, november 4.
További információval szívesen állunk rendelkezésére.

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink

Hamburger készítés a Vylyan Terasz konyhájában

Burger és bor? Miért ne!

2020. július 7.

Burger és bor? Miért ne! Egyszerű, gyors, és akár menet közben is elfogyasztható: ez volt az utcai étel eddig. Mostanában

Szőlősorok a Vylyan Pincészet dűlőjén, háttérben a Szársomlyóval, nyáron, naplementekor.

A borászat csúcstartói

2020. június 30.

A bortermelés legnagyobbjai Hol készül a legtöbb bor? Vajon ott található a világ legnagyobb borospincéje is? Hány éves a világ