Kezdőlap » Magazin » Bor- Művészet- Autizmus – avagy a Zweigelt jótékony hatása

BorainkrólRendezvények

Bor- Művészet- Autizmus – avagy a Zweigelt jótékony hatása

2015. december 8.

Örömmel mutatjuk be új borunkat, amellyel egy olyan ügy mellé állunk, amit egy (Jaksity György nevével fémjelzett) csapat jó cél érdekében, szívből jövő lelkesedéssel és elhivatottsággal tesz – profin!

A limitált darabszámú 2014-es évjáratú izgalmas Zweigelt egy autista művész motívumaival díszített köntösbe bújt, hogy a bor eladásából származó bevétellel az Autistic Art Mosoly Otthon Alapítvány munkáját segítse.

A bor megvásárlásával vagy ajándékozásával Ön is egy jó ügy mellé állhat: autizmussal élők igényeire specializálódott bentlakásos lakóotthonokat mentorálhat, ahol egyedülálló művészeti foglalkozások keretében autista személyek belső világának bemutatását és saját vizuális eszközrendszerük megerősítését támogatják.
Aki ablakot nyit erre a világra, izgalmas felfedezés várja.ds

Mi az Autistic Art?

A Jaksity György által életre hívott Mosoly Otthon Alapítvány missziója, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa, akik önálló életvitelre nem, vagy csak korlátozottan képesek. Az Alapítvány kiállítások, aukciók szervezésével és saját termékek értékesítésével 11 magyarországi, az autizmussal élők igényeire specializálódott bentlakásos lakóotthont támogat, ahol több mint kétszáz autista fiatalt látnak el.

Mindezek mellett, az országban egyedül biztosít művészeti foglalkozásokat olyan kortárs szemlélettel, amely az autista személyek belső világának bemutatását és saját vizuális eszközrendszerük megerősítését támogatja.

A művészeti foglalkozásokon születő rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art dizájnmárka termékein. Az autisták műveit felhasználó divatmárka, az Autistic Art egyike lett 2014 legkreatívabb programjainak a Highlights of Hungary versenyen. Az Autistic Art exkluzív termékeit (hernyóselyem sálak, noteszek, pulóverek, ékszerek – és újabban borok) autizmussal élő alkotók rajzai díszítik, a termékek eladásából származó bevételt pedig az alapítvány a Magyarországon autizmussal élők életkörülményeinek javítására fordítja.

A művészeti tevékenységek ezen ötletes és fejlesztő mentorálása az, amelynekszellemiségével a Vylyan pincészet különösen „összerezonált”. E kapcsán találkoztunk egy aukción, a találkozásból pedig hamar egy közös termék született: a Vylyan 2014-es évjáratú izgalmas borával, a Zweigelt-el állt az autizmus ügye mellé.

VYLYAN ZWEIGELT Autistic Art 2014

Az alapítvány számára készített exkluzív, jótékony célt szolgáló borokra Autistic Art címke kerül, így összekapcsolva a bort a művészet és az autizmus ügyével.

A bor elfogyasztásával vagy ajándékozásával Ön egy jó ügyet támogat: segíti a Mosoly Otthon Alapítvány munkáját, így az autista lakóotthonok fennmaradását, a bennük folyó művészeti program fenntartását. A borból limitált darabszám készült.

A zweigelt igazi egyéniség. Jellegzetes világa könnyen felismerhető, nála a hangsúly a friss, fűszeres gyümölcsökön, a selymes savakon van.

2014-es zweigeltünkben megvan minden, amiért a fajtát szeretjük: fűszeresség, lendület, életigenlés, kerek szerkezet, kedvesség, otthonérzés. Magával ragadó illatában egy marék érett bogyós gyümölcs (szeder, fekete meggy), ’hordófűszeres’ (vanília, szecsuáni bors) jegyekkel színesítve.

Azért esett erre a borra a választás, mert egészen különleges atmoszférája van. Aki ablakot nyit erre a világra, izgalmas felfedezés várja.

E címkén látható grafika Varga Máté autista fiatal rajza, amely a Mosoly Otthon Alapítvány művészeti foglalkozásán született.

Máté rajzain különböző geometrikus körvonalak épülnek egymásra, rendelődnek egymás mellé. A képeket elnézve joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon ezek a leginkább “jel”-nek titulálható formák vajon mit is jelentenek.” Tovább: http://autisticart.hu/varga-mate/

Keresse itt!

Vylyan Pincészet
7800 Kisharsány, Fekete hegy
Telefon: 06-72/579-721
vylyan@vylyan.hu
http://www.vylyan.hu/vasarlas
A Vylyan nagykereskedelmi partnerénél, az IN VINO VERITAS Borkereskedésnél.

Valamint a MOHA Alapítvány Autistic Art honlapján.

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink

Szőlősorok a Vylyan Pincészet dűlőjén, háttérben a Szársomlyóval, nyáron, naplementekor.

A borászat csúcstartói

2020. június 30.

Hol készül a legtöbb bor? Vajon ott található a világ legnagyobb borospincéje is? Hány éves a világ legidősebb bora, és