Kezdőlap » Vylyan Terasz » Borkóstolók

Borkóstolók

Szakmai borkóstoló vagy csak a borok iránt érzett kíváncsiság? Nálunk mindenki annyit kap a bor mellé járó tudásból, amennyire szomjazik. Szívesen beavatjuk vendégeinket a borkészítés rejtelmeibe és megmutatjuk, mi történik az év során a pincében és a szőlőben.

Kóstolósoraink 4, 5 vagy 6 fajta bort tartalmaznak. A kóstolómennyiség minden bor esetében 0,5 dl.

Az alábbi lehetőségeket kínáljuk:

4 boros kóstolósor (Chardonnay, Rozé, Kékfrankos, Villányi Franc)

Ez a kóstoló a Classicus és Prémium borcsaládunk boraiba enged betekintést. Classicus boraink mindegyike gyümölcsös, könnyed, jól érthető, rövidebb érlelésű bor. A 4 boros kóstolóba a borcsalád két tagját, a Hërka Chardonnayt és a Kakas Rozét tettük. A könnyebb borok után Prémium borainkból adunk ízelítőt. A borcsalád kis hordóban érlelt, koncentrált, elegáns borokból áll. A Kékfrankos az egyik legkedvesebb borunk, mert a fajta összetéveszthetetlen arcát őszintén, tisztán mutatja, jellegzetes, élénk savainak köszönhetően izmos, életerős bort ad. A Villányi Franc a borvidéki összefogásnak gyümölcseként, egyedi eredetvédelmű, 100% cabernet franc-ból készült.

A borkóstoló ára: 3.000 Ft

5 boros kóstolósor (Protugieser, Montenuovo, Merlot, Villányi Franc, Dobogó)

5 boros kóstolósorunk egy friss és könnyed borral indul és lépésről lépésre vezeti a kóstolót a markánsabb borok felé, pincészetünk egyik csúcsboráig, a Dobogóig. Classicus borcsaládunk vörösbora a Macska Portugieser után Prémium borcsaládunk három tagját, az elegáns, nemes karakterű Montenuovot, az intenzív, magával ragadó Merlot-ot, és a 100% cabernet franc-ból készült, mély, érett és puha Villányi Franc-t mutatjuk meg. Ebben a sorban végezetül a legöregebb és legjobb fekvésű cabernet sauvignon ültetvényünk, a birtok szívében fekvő Dobogó dűlő legjobb szőlőiből készült válogatás bor kóstolható.

A borkóstoló ára: 4.000 Ft

6 boros kóstolósor (Csóka, Villányi Franc, Syrah, Mandolás, Dobogó, Duennium)

6 boros kóstolónkba Prémium borcsaládunkból és Válogatás borainkból is 3-3 fajtát választottunk. A borsor egy igazi ritkasággal, az őshonos csókaszőlőből készült Csókával indul. Ezt a bort a mély, érett, puha, markáns tanninokkal rendelkező Villányi Franc követi, majd gyönyörű hidat képezve a Syrah vezeti el a kóstolót Prémium borainktól Válogatás borainkig. Ezekben a borokban dűlőink egyedi értékét szeretnénk megmutatni, ezért legszebb dűlők legjobb terméséből, azoknak is a legszebb hordós tételeiből, kizárólag a legjobb évjáratokban készítjük őket. A borsor három válogatás bort is tartalmaz, köztük a többszörösen díjnyertes Duenniumot, mely pincészetünk zászlósbora, a „Vylyan naprendszer napja”, egy megingathatatlan egyensúlyú, hatalmas boregyéniség.

A borkóstoló ára: 5.000 Ft

A borkóstolók és a vezetett pincelátogatás angol és német nyelven is elérhető.