Kezdőlap » Termékek » Borok » GOMBÁS 2009

GOMBÁS 2009

Polci ár:

7 690 Ft

Egységár:

10 253 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Pinot noir válogatás a Gombás-dűlőből.

E bor szépen mutatja a pinot noir-ban rejlő egyediséget és az összetéveszthetetlen fajtajelleget. Illatában felbukkan a piros ribizli, a friss fűszercsokor és a szárított vargánya, valamint gyógynövények és némi elegáns parfümösség is. A korty gyümölcsökben vibráló, egyre szélesedő, gömbölyödő, melyben az omlós, krémes, vajkaramellás jegyeket egy kis sós-ásványosság is gazdagítja. A végtelen sokszínűséget rejtő tartalmat légiesen elegáns, egyensúlyos szerkezet fogja keretbe. Finom részleteket rejtő, élettel teli bor, melyben „minden a helyén van”.

Sokszínűsége miatt a bor-éteL párosítások végtelen lehetőségét kínálja. Bárányból, kacsából készített fogásokhoz, pecsenyékhez, kecskesajthoz ajánljuk.

2009

Átlagos telünk, korai virágzással kísért tavaszunk, s változatos nyarunk volt 2009-ben. A korán kezdődő szürethez ideális időjárás társult, míg az ősz végig egyenletes meleggel, s száraz időjárással örvendeztetett meg. Ebben az évben gyümölcsösebb borok születtek, melyeket különösen szép savtartalom jellemez.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Gombás-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Pinot Noir

BORKÉSZÍTÉS
A szőlőt kíméletesen kezeltük, 1/3 részét egész fürtben, a többit pedig bogyózva, zúzás nélkül tettük a nyitott kádakba. Az érlelés 15 hónapig enyhe és közepes égetésű, zempléni és mecseki tölgyből készült, harmadrészben új, harmadrészben egyéves, harmadrészben idősebb barrique hordókban történt.

ALKOHOL: 13,59 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16 ˚C

Decanter World Wine Awards 2014 | Ezüstérem

Vylyan hírlevélIratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról, programjainkról, akcióinkról.

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.