Kezdőlap » Dűlők

Dűlők

A borvidéken általános pincemodellel szemben mi a kisharsányi Fekete-hegyen, szőlőterületeink szívében alakítottuk ki a birtok központot – ezzel is kifejezve a termőhelyhez, szőlőültetvényekhez való kötődésünket. Kezdetektől fogva a villányi termőhely jegyeit hordozó, a lehető legszebb borok készítését tűztük ki célul. A régi idők tudását az új idők kihívásainak megfelelően fogalmaztuk újjá, így természetes, környezetbarát megoldásokat alkalmazunk a szőlőben. A 1992 és 2004 között telepített, 120 hektáros, déli, dél-keleti tájolású, 7000 tőke/hektár sűrűségű ültetvényeinktől visszafogott mennyiséget (átlagos terhelés 40 hl/ha) és szép, érett termést várunk.

Szüretről szüretre a szőlő és az évjárat sajátosságait szem előtt tartva alakítjuk borkészítésünket, állandó „receptúránk” nincs. Nevelgetjük a szőlőt, mint a gyermeket, segítjük abban, hogy kiteljesedhessen. A szüretkor beérkező szőlő többszöri válogatáson megy keresztül. Az érlelés magyar és francia tölgyfából készült 225 literes hordókban, valamint 15 gyönyörű ászokhordóban történik. Fajtától és évjárattól függően a vörösborok 12-18 hónapot hordóban töltenek, majd minimum 3-4 hónapos palackos érlelés után kerülnek ki a pincéből.

Dobogó

A Fekete-hegyen a pincészet mellett található. Erőteljes déli lejtésű terület, ahol a cabernet sauvignon fajtánk különösen szép arcát mutatja.

Dobogó dűlő

Mandolás

Déli kitettsége, katlan-szerű formája miatt ez a dűlő nagyon jól tartja a meleget. A bordói fajták (túlnyomó részt cabernet franc) és a syrah szőlőink számára ideális terület.

Mandolás dűlő

Pillangó

E dűlő nagy része fennsík, mely egy nyugati fekvésű lankába fut le. Fehér fajtáinkat, valamint a portugiesert és a kékfrankost telepítettük ide, s itt található a selymes, szép borokat adó, legidősebb merlot ültetvényünk is.

Pillangó dűlő

Városhegy

Plató, valamint déli fekvésű terület, szinte állandó széljárással. A könnyedebb fajtákat (zweigelt, kadarka, portugieser, kékfrankos) és a rozé alapjául szolgáló szőlőink termését szüreteljük innen.

Városhegy dűlő

Gombás

Egy kis erdősávon át juthatunk el erre a keleti fekvésű, hűvösebb dűlőre. Talaja agyagosabb, nehezebb, pinot noirunk nagy része itt található, s nagyon szereti ezt a helyet.

Gombás dűlő