Bogyólé művészi címkepályázat 2017 - Vylyan Pincészet

Bogyólé művészi címkepályázat 2017

2017. szeptember 04.

Az újbor szüret nemsoká kezdődik, de addig is nagy izgalommal és lelkesedéssel készülünk az újabb címke-kalandra! Az induló tanévvel immár tizenharmadik alkalommal hirdetjük meg Bogyólé borunk népszerű művészi címkepályázatát.

Minden évben nagy kíváncsiság és várakozás övezi a friss újborok piacra lépését. Az évjárat első vörösbora, a Vlyan BOGYÓLÉ nálunk speciális módon készül, kirobbanó gyümölcsösséggel, frissességgel hoz vidámságot az őszbe. De az, ami miatt még különlegesebb, hogy a bor minden évben új címkét visel, s az évről évre megújuló címke mögött fiatal művészeket pártoló pályázat áll.

Rengeteg munka, ameddig a szőlőből bor lesz és mégis a címke az, ami felkelti a figyelmet, az az első felütés.

Vylyan és a művészetek

A Bogyólé művészi címkepályázat mögött 12 év, s a pincészet mögött 25 év áll. Hiszünk a bor és a művészet összetartozásában, belső szükségletből, a művészet iránti igényünkből szövődött a Vylyan életébe minden olyan érték, ami természetes, stílusos és hiteles. Emiatt hoztuk létre e művészi címkepályázatunkat, a Művészi Hordó kiállítást, s tartottuk nemrég a 10. Ördögkatlan fesztivált is.

E címkepályázattal célunk, hogy minden évben újszerű és blikkfangos címkét viseljen az újborunk, s a pályázóknak lehetőséget adjunk a díjon felül arra, hogy szélesebb nyilvánosságot kapjanak a ’Nagybetűs Életben’.

2017-ben szélesebb pályázói körrel nyitjuk az új évjárat kapuját

Idén a pályázók körét kiterjesztjük. Nem csak a pécsi, hanem az országos tervezőgrafika szakok hallgatói felé is nyitunk, így egy izgalmas, speciális körképet adva a mai magyar alkalmazott grafika képzésről is.

Eddigi partnereink – a PÉCSI Tudományegyetem Művészeti Kara és a Pécsi Művészeti Gimnázium – mellett így a Magyar Képzőművészeti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem, Egri Eszterházy Károly Egyetem, Soproni Egyetem ifjú művészei is pályázhatnak. (A fenti intézmények jelenlegi és volt hallgatói 30 éves korig!)

A pályaművek megtekinthetőek lesznek majd, sőt, még a zsűrizésbe is be lehet kapcsolódni: újra lesz közönségszavazás a Vylyan facebook oldalán, október közepén. Személyesen pedig Pécs belvárosában, a Nick Galériában, október 27-én 19:00 órakor a Bogyólé Örömünnepen lesz a címkepályázat rendhagyó díjkiosztója, újborkóstolóval (a debütáló Vylyan Bogyólével és Kakas Rozéval), zenei aláfestéssel és sok mosollyal. A kiállítás a ugyanitt október 27- november 12-ig látogatható.

További információ a Bogyólé címke projektről, s a pályázat letöltése

https://www.vylyan.hu/bogyole-borcimke-palyazat-2017/ 

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!