Kezdőlap » Bogyólé Borcímke Pályázat 2017

Vylyan Bogyólé Művészi Címkepályázat 2017

Minden évben nagy kíváncsiság és várakozás övezi a friss újborok piacra lépését. Pláne, hogy az újbor a Vylyan Pincészetnél speciális módon készül, s az évről évre megújuló címke mögött fiatal művészeket pártoló pályázat áll.    A Vylyan Pincészet a 2017-es szürettel már tizenharmadik alkalommal hirdeti meg népszerű művészi címkepályázatát. A Vylyan BOGYÓLÉ, az évjárat első vörösbora kirobbanó gyümölcsösséggel, frissességgel és minden évben új művészi címkével hoz vidámságot az őszbe.

2017-ben szélesebb pályázói körrel nyitjuk az új évjárat  kapuját

Idén megújul a pályázat, a pályázók körét kiterjesztjük, ne csak a pécsi, hanem az országos tervezőgrafika szakok hallgatói felé is nyitunk, így egy izgalmas, speciális  körképet adva a mai magyar alkalmazott grafika képzésről is. Eddigi partnereink – a PÉCSI Tudományegyetem Művészeti Kara és a Pécsi Művészeti Gimnázium – mellett így a Magyar Képzőművészeti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem, Egri Eszterházy Károly Egyetem, Soproni Egyetem ifjú művészei is pályázhatnak. A fenti intézmények jelenlegi és volt hallgatói 30 éves korig!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

A Díjak

Alkotói díj és FREYWILLE gyűrű az első helyezettnek, valamint bor nyeremény az első három helyezettnek és a közönségdíjasnak. No és persze a referencia – húszezer Vylyan Bogyólé palackon köszön vissza a nyertes és a képző intézmény neve a borospalackokon, a polcokon, bevásárlókosarakban, asztalokon, a média publicitásról nem is beszélve! A kiállításon (a pécs belvárosi Nick Galériában) pedig minden pályamű megtekinthető!

I.helyezett

 • 200.000 forint alkotói díj
 • 24 palack Vylyan Bogyólé 2017
 • A művészet pártoló FREYWILLE pedig egy kísérő ajándékot ajánlotta fel a győztesnek: Gustav Klimt kollekció The Kiss szettjéből egy  csodaszép gyűrűt.

II.helyezett

 • 12 palack saját címkés Bogyólé 2017, Vylyan Terasz utalvány*

III.helyezett

 • 6 palack saját címkés Bogyólé 2017, Vylyan Terasz utalvány*

*tartalma: borkóstoló+ebéd/vacsora 2 főre

Közönségdíjas

 • 6 palack saját címkés Vylyan Bogyólé 2017
 • 1 Gustav Klimt ihletésű FREYWILLE selyemsál
Hogy miért csináljuk? A Bogyólé művészi címkepályázat mögött 12 év, s a pincészet mögött 25 év áll. Az Év Pincészete Magyarországon címmel és kifogástalan borokkal, a boros világban egyedülálló módon, művészeti projektekkel lettünk hazánk egyik legsikeresebb borászata.
Hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Belső szükségletből, a művészet iránti igényünkből szövődött a Vylyan életébe minden olyan érték, ami természetes, stílusos és hiteles. Emiatt hoztuk létre e művészi címkepályázatunkat, a Művészi Hordó kiállítást, s az Ördögkatlan fesztivált is. Amellett, hogy mi nagy lelkesedéssel vágunk bele újborunk címkéjének megpályázatásába, minden évben nagy kíváncsiság és média figyelem övezi a Bogyólé évről évre megújuló arculatát.
Rengeteg munka, ameddig a szőlőből bor lesz és mégis a címke az, ami felkelti a figyelmet, az az első felütés. Célunk, hogy minden évben újszerű és blikkfangos címkét viseljen a bor, s a pályázóknak lehetőséget adjunk a díjon felül arra, hogy szélesebb nyilvánosságot kapjanak a ’Nagybetűs Életben’.
„Már iskolás közös gyermekünk és már ír, olvas. Játszunk vele, mert gyerek még és lételeme a játék.  Nekünk komoly a tét: Húszezer palack bor a piacon, ami egyre ütősebb borcímkékkel van tele. Nektek pedig „komoly játék” a Nagybetűs Életben! Nagy lelkesedéssel és izgalommal várjuk, hogyan öltöztetitek fel a szüret első borát! Ifjú művészek, hajrá!” Debreczeni Mónika, Vylyan Pincészet

A pályázat lépcsői

 • Szeptember 20: a címke pályázatok beadási határideje.
 • Szeptember 22: szakmai zsűri a Vylyan Pincészetnél.  Az első (és 2.,3. helyezett) kiválasztása a Vylyan és a tervezőgrafika szakok delegált képviselői által. A pályázat ereménye még nem publikus, az első helyezettel megkezdődnek a nyomdai munkálatok.
 • Október 18-25: népszerű közönségszavazás a Vylyan facebook oldalán. A közönségdíjas kiválasztása.
 • Október 27: Bogyólé Örömünnep. 19:00 órakor Pécs szívében, a Nick Udvar passzázsán!
  Pinczehelyi Sándor (Munkácsy-díjas festő, grafikus) – Nyitó gondolatok, a 2017-os Bogyólé címkék kiállítás megnyitója.
  Debreczeni Mónika (Vylyan birtokigazgató) – Címkepályázat díjkiosztója az 1., 2., 3. és helyezettnek, s a közönségdíjasról is lehull a lepel. Végezetül közös koccintás (újborkóstoló a debütáló Vylyan Bogyólével és Kakas Rozéval) várja a díjazottakat és a közönséget, zenei aláfestéssel, sok mosollyal.Kiket várunk? a pályázók, a projekt résztvevői, a borkedvelő nagyközönség és a sajtó.
 • Október 27- november 12.: Kiállítás a pályamunkákból Pécs szívében, a Nick Galériában.
 • Október 28: BÚÉK’, azaz Boldog Új évjáratot Kívánunk – közönségrendezvény, a debütáló Vylyan Bogyólével és Kakas Rozéval, valamint megújult gasztronómiával a Vylyan Teraszon.

Kapcsolat

Iványi Emese, Vylyan Pincészet, 7800 Kisharsány, Fekete-hegy, +36 30 458 1108www.vylyan.hu

Támogatók