Vylyan Terasz a Dobogó dűlő szívében - Vylyan Pincészet

Vylyan Terasz a Dobogó dűlő szívében

2020. augusztus 12.

A Szársomlyó lábánál, ahol mindenhol szőlő vesz körül, ahol hatalmas fák árnyékában gyönyörködhetünk a Villányi borvidék elénk terülő látványában, itt, a Dobogó dűlő szívében éreztük úgy, hogy a legjobb helyen lesz pincészetünk és a Vylyan Terasz.

Aki járt már nálunk, sosem feledi a Vylyan életérzést. Aki leült egyszer a Teraszon, felfedezte a kilátást, a kisharsányi templom távoli tornyát, a csodaszép dűlőket, belekortyolt borainkba és megízlelte ételeinket, újból és újból szeretné átélni ezt az élményt.

De vajon hogyan lett ez a hely a szabadság és a nyugalom megtestesítője? Minek köszönheti vonzerejét és kinek szolgál tökéletes helyszínként egy szuper programhoz? Ha kíváncsi vagy, nézd meg videónkat, melyben a Vylyan Terasz vezetője, Péter Ákos mesél a Terasz múltjáról, jelenéről és jövőjéről.    

A Vylyan Terasz és aki mögötte van

Péter Ákos, a Vylyan Terasz vezetője 16 éve dolgozik a vendéglátás területén és bármerre vitte is az útja munkája során, a borokkal mindig szoros kapcsolata volt. Ezért is ragadta meg az alkalmat, hogy egy olyan helyet vezessen, ahol egy pincészet saját borai vannak a fókuszban.

A Teraszról elsőként a szabadság jut eszébe, egy olyan hely, ahol a végtelen nyugalom szigetén fiatalok és felnőttek egyaránt feltöltődhetnek. A Vylyan Terasz grill és bbq konyhájának íncsiklandó ételei a séffel közös ötleteléseken alapulnak, hogy minden fogás tökéletesen harmonizáljon a hozzá kínált borral. Ez a feladat időről-időre újabb és újabb kihívások elé állítja őt, amitől csak még izgalmasabbá válik számára ez feladat.

Ákos az interjú mellé is egy különleges bort, a Csókát választotta társul. Ez a bor igazi ritkaság, egy őshonos magyar fajtából, a csóka szőlőből készült és a XIX. században majdnem teljesen a filoxéra járvány áldozata lett. A fajta különlegessége miatt azonban megmentése és birtokunkon történő újbóli meghonosítása mellett döntöttünk. Mostanra pedig elmondhatjuk, hogy pincészetünk a maga 0,5 hektárjával Magyarország legnagyobb csóka ültetvénynek büszke birtokosa!

Vylyan Terasz a hozzá tartozó kerttel augusztusban nyáron.
A Vylyan Terasz hatalmas kertjében különleges kikapcsolódás vár

Különleges programok a Vylyan Teraszon

Ha te is szívesen megtapasztalnád a Vylyan életérzést, rengeteg lehetőséged van rá, hogy ellátogass hozzánk! Akár kulturális kikapcsolódásra vágysz, akár a barátaiddal vagy családtagjaiddal érkeznél, biztosan megtalálod a megfelelő programot! Sőt, céges rendezvények és esküvők helyszíneként is rengeteg élménnyel és szép pillanatokkal gazdagodtak már vendégeink! Pincészetünk Facebook oldalán mindig naprakész információkat tudhatsz meg aktuális eseményeinkről és pincészetünk életéről.  

Asztalfoglalásra is bármikor lehetőséged van honlapunkon, ide kattintva.

Szeretettel várunk a Vylyan Teraszon!

A Vylyan Terasz felszolgálója ételeket szervíroz a vendégeknek nyáron.
A Vylyan Terasz ételei még a felszolgálók arcára is mosolyt csalnak

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!