A Vylyan Csokoládé és aki mögötte van - Vylyan Pincészet

A Vylyan Csokoládé és aki mögötte van

2017. április 10.

Jó hírünk van az ínyenceknek: csokoládé-függőségünkből újabb termék született! A pécsi Csoko-Láda műhelynek köszönhetően áfonyás étcsokoládé tábla gazdagítja a Vylyan kínálatot, amely most a Merlot és a Cabernet Sauvignon párost kíséri e csomagban.

A 70%-os étcsokoládé selymes íze szépen olvad egy íz élménnyé a borok érett gyümölcsös, hordófűszeres gömbölyű kortyaival. Kóstolja a borokat, s a csokit együtt, vagy önmagában, s közben gondoljon az élet apró örömeire. Egy kortynyi, falatnyi kényeztetést mindig megérdemel.

Mosonyi Éva csokiboltot nyitott férjével a Zsolnay-negyedben a pécsiek nagy örömre, s a város kakaóért rajongó kulináris életébe a Csokolédé Fesztiválon keresztül is életet lehelnek.

Húsvét okán érdemes megjegyezni, hogy Évát – aki korábban pedagógus volt – sokan mégis népi iparművészként ismerik, elképesztő hímes tojásokat készít és értékes gyűjteménye is van, könyvet adott ki e témában.

Talán már mindenki ábrándozott arról, hogy egy mennyei illatokban úszó csokoládéboltot nyit. De nem mindenki jut el odáig, hogy meg is tegye ezt a lépést. Mosonyi Éva férjével vágott neki élete egyik legnagyobb kalandjának. Hátrahagyta eredeti szakmáit és megtanulta a csokoládékészítés csínját-bínját. Mára elmondhatjuk róla, hogy igazából ő Pécs csokoládé-nagyasszonya.

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!