Visszaemlékezünk az Ördögkatlan legjobb pillanataira - Vylyan Pincészet

Visszaemlékezünk az Ördögkatlan legjobb pillanataira

2023. augusztus 16.

Már alig vártuk, hogy elérkezzen az augusztus, és vele együtt a 16. Ördögkatlan Fesztivál is, melynek  szokásosan a Vylyan Birtok is helyt adott, és jobbnál jobb programokkal várta Teraszunk a Katlanozókat. Most a kedvenc pillanatainkból szemezgettünk egy kicsit, és felidéztük, miért is olyan kedves számunkra ez a különleges, máshoz nem is hasonlítható fesztivál.

Katlan, ahol bármikor ledobhatod a fűbe a pléded, és kedvedre piknikezhetsz

Imádjuk azt a hangulatot, ami ilyenkor körüllengi a Vylyan Birtokot. Az emberek már jól ismerik a helyszínt, és gyorsan feltalálják magukat; a legtöbben már hozzák saját plédjeiket, leterítik a földre, és a fűben heverészve élvezik egymás társaságát, a finom borokat, fröccsöket és persze a koncerteket. Itt bátran elengedheti magát az ember, ledobhatja a cipőt, és akár egész nap mezítláb járhatja a helyszíneket.

Katlan emlékek, amiket őrzünk

Egyik kedvenc Vylyanos szokásunk, hogy minden évben kirakjuk a raklapból készült falunkat, ahol kedvükre üzenhetnek, rajzolhatnak a Katlanozók. Mi pedig egész évben fent hagyjuk a kréta rajzokat, míg el nem jön a következő augusztus, és új életet nem adunk ismét az erezett lapoknak.

Katlan, ami összehozza az embereket

Az Ördögkatlanon bátran lehetsz önmagad, kifejezheted magad, sőt, előszeretettel használják magukra a Katlanozók a #nemvagyunknormálisak hashtaget, ami kifejezi az egész Katlan szellemiségét. A Vylyan birtok helyt adott workshopoknak, színjátszói körnek, koncerteknek, előadásoknak, beszélgetéseknek, így mindenki megtalálhatta a kedvére való programot.

Katlan, ahol a kultúra még trendi

ahol van akkora igény a kultúrára, mint a fröccsre

ahol a fröccsért sorbanállók hossza vetekszik a dedikálásra várók sorával

Az Ördögkatlan fesztiválnak egészen más célközönsége van egy megszokott, átlagos fesztiválhoz képest. Itt jóval nagyobb igény van a kultúrára, és nagy örömünkre, a Vylyan Teraszon számos író és költő adott elő, ahol azt vettük észre, hogy az egyes előadások után, az írókkal való beszélgetésre, dedikálásra várók kígyózó sora néhol még nagyobb is volt, mint a fröccsért várakozók sora.

Katlan, még esőben is

Az utolsó egy-két napban nem volt olyan kegyes hozzánk az időjárás, minden eshetőségre fel kellett készülnünk! A nagyszínpadról átszerveztük a programokat a Teraszra, áthelyeztük a sátrainkat, és mindent megtettünk, hogyha jön a vihar, akkor is biztonságban meg tudjuk tartani a betervezett előadásokat. Szerencsére a rossz idő sem szegte kedvét a Katlanozóknak, és a mi közönségünket a borúsabb idő sem tántorította el, ugyanolyan lelkesedéssel vágtak bele az utolsó napokba is.  

Katlan, ahol az emberek közvetlenek egymással

Adott egy rendkívül nagy tiszteletnek örvendő, londoni Globe főrendező, aki egy jelentős kanadai színház művészeti igazgatója, Tim Carroll. Tim ellátogatott hozzánk az egész fesztivál idejére, hogy 5 napon keresztül workshopot tartson kb. 30 diáknak. A délelőttök szorgos munkával teltek, azonban amikor volt egy kis szünet, Tim leült egy padra a katlanozók közé, előkapta a gitárját, és szabadidejében gitározott a társaságnak. Egészen különös élmény azt végignézni, ahogy kicsik és nagyok, helyiek és messziről jövők is megtalálják a közös hangot a fesztivál idejére.

Hát ilyen ez az Ördögkatlan Fesztivál. Köszönjük, hogy a részesei lehettünk idén is.

Fotók: Milics Róbert

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!