Túrák a Vylyan Pincészet körül - Vylyan Pincészet

Túrák a Vylyan Pincészet körül

2017. szeptember 14.

Nagy örömünkre egyre többen érkeznek hozzánk gyalog, vagy kerékpárral. Ők jól tudják: az aktív kikapcsolódás után még jobban esik a teraszon üldögélni, élvezni a jól megérdemelt borokat, finom falatokat és az elénk táruló páratlan látványt. A táj minden évszakban gyönyörű és kell is a mozgás az év minden szakában. Szívből ajánljuk a Szoborparktól Palkonyáig a Vylyan Teraszon át vezető, kitáblázott kék+ túraútvonalat.

 

Februárban érdemes

Tudta, hogy nem a hóvirág az első? Februárban már apró kis fehér virágok borítják a Szársomlyó oldalát, de csakis itt! Hazánk területén egyedül a Szársomlyón él a fokozottan védett magyar kikerics. Természetkedvelőknek kihagyhatatlan lehetőség, hogy kora februárban élőben is lássa a szigorúan védett kis virágot.

A Duna-Dráva Nemzeti Park nem zárja el ezt kis csodaszigetet a hegyoldalban megbúvó első virágokkal, érdemes hát velük ellátogatni a kikerics túrára, majd megkóstolni a kikerics védjegyet viselő borokat a Vylyan Teraszon! Garantált túra indul a Szársomlyóra szerdától vasárnapig minden nap, egész évben, a Szoborparkból 10.00 órakor, melynek keretében január-februárban a kikericset is meg tudják nézni a résztvevők. Január-februárban szombatonként előzetes regisztráció kell.

Egész évben érdemes

  1. Palkonya – Vylyan Fekete-hegy túra: A kisharsányi Fekete-hegy tetején található a Vylyan terasz, a hegy túloldalán pedig a borvidék egy szép falvacskája, Palkonya. A túra nem vezetett, egyénileg is bármikor megtehető, mindössze 3/4 óra, 1 órácska alatt át lehet sétálni.Téli túra
  2. Szársomlyói Szoborpark – Vylyan Ördögszántotta túra: Érkezhet hozzánk Villányból, vagy Nagyharsányból is. A szársomlyói Szoborparktól hozzánk vezető útvonal már nagyobb múltra tekint vissza, a hegygerincen végigvonuló országos kéktúra útvonal része, amely mentén botanikai ritkaságokat (csodabogyót, kora télen kikericset), védett tájat, híres villányi dűlőket találhat a Duna-Dráva Nemzeti Park túravezetőjével. A túra teljes hossza kb. 4-5 kilométer, 1,5 óra. Részletek alább!
  3. Kerékpárra fel! – Egyre több kerékpáros érkezik hozzánk, köszönhető ez annak is, hogy szépen épül a borvidéki kerékpárút. Mi bringa-szervizzel és nagyobb tárolókapacitással kedveskedünk a két kerékkel érkezőknek. Örömhír! Jól lehet biciklizni főútvonalon alkoholfogyasztás után, ha a kerékpáros biztonságos vezetésre képes. Ez így könnyen betartható, igaz?

Villányi borvidék térkép: Villanyi-borvidék – Térkép

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!