Szegedi Aranyakkal indul a fesztivál szezon - Vylyan Pincészet

Szegedi Aranyakkal indul a fesztivál szezon

2017. május 18.

A borfesztiválok sorát idén is a XXIII. Szegedi Borfesztivál nyitotta, ahova minden évben szívesen megyünk, s ott egy kicsit otthon is vagyunk:) Már szép időben és jó hangulatban zajlik a rendezvény, pláne, hogy egy csokornyi díjat nyertünk ebben a gyönyörű városban.

Két verseny kapcsán is van büszkélkedni valónk.

Szegedi Borfesztivál

A Szegedi Borfesztiválhoz hagyományosan egy verseny is kötődik, a komoly lebonyolítású borversenyen 60 borászat 141 tételét 8 kategóriában bírálta a szakértő zsűri, s 2012-es Syrah borunkat Aranyéremmel díjazták! Syrah-nk gazdag, sokrétű, mediterrán karakter, melyben egyaránt jelen van az erő és a lágyság, valamint a húsosság és a bársonyosság. Izgalmas újrakóstolni, hisz tele van felfedezéssel, a gazdag syrah-karaktert például a gyógynövények, ánizs, aszalt vörösáfonya, feketeszeder és som jegyei színezik.

Szegedi Professzorok

Bort választottak a szegedi professzorok is: Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága és a Szegedi Tudományegyetem ez évben is  megrendezte saját borversenyét, két fordulóban. A borok két kategóriában (prémium és rendezvény) versenyeztek:

Vinum Academiae at Universitasis cím rendezvény vörösborának az Ördög Cuvée 2013 borunkat választották, amely a Classicus borcsalád kedves, helyi fajtákra hangolt házasítása. A névadó az Ördögszántotta hegy legendájának főszereplője, az ősi mondavilág szerethető behemótja, akinek igencsak túljárnak az eszén. Egy kissé szimbolikus „elégtétel”, hogy így viszont a tudás fellegvárába kerülhetett.

Prémium vörösbor kategóriában a bírálóbizottság különdíjában, aranyoklevélben részesült a Mandolás Cabernet Franc dűlőválogatás 2011.

A SZTE Általános Orvostudományi Kar bora pedig a Vylyan Syrah 2012 lett!

Tipp

Rádió 88 nyereményjáték

Szegediek, tekerjetek a rádió 88-ra (FM95,4)! Ha szerencsés vagy, még vidámabban érkezhetsz a borfesztivára a Vylyan Standhoz az értékes bor nyereményedért!  😉

Fesztiválozzon a Vylyannal és rendeljen otthonra is!

Akik ellátogatnak a Szegedi borfesztiválra, a programkavalkád mellett a borokkal is ismerkedjenek, s ha megtetszett valami, otthon is élvezhetik a fesztivál ízeit! Ha úgy kényelmes, a Vylyan standnál boraink megrendelhetőek, s a borokat mi visszük el Ön után!

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!