Nyári programok borokkal - Vylyan Pincészet

Nyári programok borokkal

2022. július 11.

Nyár közepén leginkább két dologgal vagyunk elfoglalva: vagy épp szabadságon vagyunk, és vízparton, hegyekben, idegen városokban próbáljuk kipihenni az egész éves fáradalmainkat, vagy otthon ábrándozunk mindezekről. Pedig ahhoz, hogy a hétköznapokból kiszakadjunk, nem is kell feltétlenül elutaznunk. Jónéhány olyan tevékenység van, ami feledteti a mindennapos gondokat, feltölt pozitív gondolatokkal, mégsem kell több napot vagy komoly összegeket rászánnunk. 

Egy-két pohár bor felszabadulttá, vidámabbá tesz, és néhány tevékenységhez kifejezetten illik is. Tényleg, megfigyeltétek már, hogy vannak olyan programok, amikhez szinte automatikusan párosítunk valamilyen bortípust? 

Rögtönzött nyári programajánlónkat kiegészítjük néhány boros javaslattal is, hogy még könnyebb legyen megszerveznetek a mini szabadságotokat, vagy a szorgos munkanapok közötti rövid szüneteket. 

Piknik a szabadban Vylyan Pét-nattal

Brunch és Pét-nat

Ha jól kezdődik a nap, valószínűleg a folytatására sem lesz majd panasz, és egy brunch a szabadban igazán emlékezetessé teszi a nap indítását. A brunch a breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) szavak összeolvadásából keletkezett kifejezés, és általában egy ráérősebb villásreggelit takar, ahol az étkezést akár egy pohár pezsgővel is kísérhetjük. Ráérős reggeli a szabadban? Jól hangzik, és ha egy kis luxust is belecsempészünk, akár úgy is felejthetetlen élményben lehet részünk, ha el sem utazunk. Válasszunk a szabadban egy megfelelő helyet – és ne feledjük, ez akár a kertünkben is lehet! -, ahol leteríthetünk egy plédet, és kipakolhatunk a nem mindennapi késői reggelinkhez. Néhány párnával, tálcákkal, színes szalvétákkal, egy csokor mezei virággal feldobhatjuk a terítéket, és máris érezzük, hogy ez a piknik egy kicsit más lesz, mint a megszokott. A ráérősebb étkezéshez süthetünk valamilyen sós quiche-t vagy muffint, készülhetünk néhány kencével, sonkaszeletekkel, sajtokkal, esetleg pár szelet egyszerű süteménnyel. A terülj-terülj asztalkám mellé legjobb, ha a pezsgős reggelik mintájára mi is valamilyen buborékos italt választunk. A Vylyan Pét-natot mintha pont egy ilyen alkalomra találtuk volna ki: nyárias, élettel teli, egyszerre izgalmas és közérthető. Egy vagány gyümölcsbomba, ami az egyszerű piknikbe is visz egy kis csavart. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni! 

A nyári vacsorák kísérője: Vylyan Boszorkány

Könnyű nyári ételek és a Boszorkány 

Nyáron igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni, és legtöbbször valamilyen könnyedebb bort kívánunk. Ilyenkor nem szentségtörés egy laza fröccsöt meginni, de a nem túl magas alkoholtartalmú fehérborok vagy rozék is jó választásnak bizonyulnak. A Vylyan Boszorkány cuvée olaszrizling és rajnai rizling házasításából készült, s bár minden évszakban jóleső, mi talán nyáron szeretjük a legjobban. Egy könnyed nyári vacsorához, csirkés vagy halas ételek mellé nagyon jól párosítható, sőt, ha a receptben fehérbort írnak, a legjobb, ha már a főzésnél is ezt használjuk. De ha csak egy salátát kívánunk a nagy melegben, és utána kinyitnánk egy üveg bort, akkor sem bánjuk meg, ha ezt választjuk. Mindenesetre érdemes tartani belőle néhány palackkal otthon a nyári esékre. 

Vízparti beszélgetés Vylyan Rozé Variációval

Vízparti beszélgetések és Rozé Variáció

Nyáron több időnk van az évközben elmaradt találkozókra, az elmélyült beszélgetésekre. Egy langyos estén egy jóbaráttal ülni egy stégen, bámulni a vizet és megváltani a világot – ugye, hogy ilyen programokra várunk egész évben? Egy pohár bor pedig néha ellazít, máskor elmélyíti a gondolatainkat. Nyári estékre (is) ajánljuk a Vylyan Rozé Variációt, amiben a rozé gyümölcsösségéhez tartalmasság és elegancia is párosul, és épp ettől válik izgalmassá egy vele kísért este. Limitált kiadású, nem mindennapi, ahogy a kedves barátokkal eltöltött esték sem. Ahogy egymásra, úgy a borokra is érdemes egy kis időt szánni – elemezzük bátran az életünk történései mellett a bor illat- és ízjegyeit. 

Hűsítő program kánikulában: pincelátogatás a Villányi borvidéken

Pincelátogatás és vörösborok

A kánikulában gyakran mondogatjuk, hogy milyen jó lenne most egy hűs borospincében lenni. Ha csak egy-két napunk van kimozdulni, akkor is érdemes ellátogatni egy borvidékre.  Megnyugtató elmerülni a szőlősorok végtelen zöldjében, megnézni, hogy hogyan fejlődnek a fürtök, és végül tényleg lemenni a tartályok és hordók közé a pince hűvösébe. Ilyenkor akár egy-egy pohár vörösbor is jól tud esni. Ha a Villányi borvidékre kirándultok, gyertek el a Vylyan Pincéhez, ahol akár muzeális tételek is előkerülhetnek a pince mélyéről az elmúlt 30 évből. Szakadjatok ki egy kicsit a forró nyárból és a szokásos nyaralós programok közül, mi pedig szívesen mesélünk nektek a történetünkről, az elmúlt évtizedekről, és kóstoltatunk veletek könnyedebb vagy akár testesebb vörösborokat. 

Fehér/rozé/vörös – amiktől színesebbek a szürke hétköznapok is

Nem is olyan nehéz színeket csempészni a mindennapokba, csak szánjunk rá egy kis időt. Találjuk ki, hogy kivel, mikor és hol találkoznánk, és ha épp szabadságon vagyunk, vagy ha csak vágyunk rá, akkor is egyszerűen feldobhatjuk az együtt töltött időt. Persze nem árt, ha van otthon néhány palack bor, amik közül könnyedén választhatunk az épp aktuális programunkhoz. Érdemes átböngészni a webshopunkat, hogy ilyen alkalmakkor ne jöjjünk zavarba! 

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!