Megújult a 10 éves Vylyan Terasz - Vylyan Pincészet

Megújult a 10 éves Vylyan Terasz

2017. április 26.

Két jelentős évfordulót is ünnepelhetünk idén: Huszonöt évvel ezelőtt telepítettük az első tőkéket és tíz esztendővel ezelőtt nyílt meg a vendégek előtt pincészetünk vendéglátó helye, terasza. A 10 éves évfordulón a Vylyan Terasz meg is újult: április 21-én avattuk gasztronómiai fejlesztésünket, látványkonyhával, megújult csapattal, egyedi, s mindig frissülő étlappal, helyi ízekkel. Így vált a Vylyan Terasz egyedi íz- lelőhellyé. Aki nem hiszi, járjon utána! 😉

A 10 éves évforduló képei itt tekinthetők meg.

VYLYAN TERASZ= TERMÉSZET + BOROK + GASZTRONÓMIA + ÉLETÖRÖM

Birtokunk vidám, napsütéses és élményekkel teli szeglete, a Vylyan Terasz télen-nyáron várja a borkedvelőket. Ez nem csak egy vendéglátóhely, a Vylyan életérzés – a személyesség, s az oldott hangulat – itt tapasztalható és érthető meg igazán. Egy hely a szőlőtenger közepén, amelynek pozitív és „kisimító” kisugárzása van. Akár borokról, étkekről, vagy programokról van szó, a kérlelhetetlen minőség mögé szerető gondoskodást teszünk, s ami mindenkit megfog és lenyűgöz, az a miliő: a gyönyörű természet a szőlő közepén, a szabadsággal feltöltő panorámával.

Megújult gasztronómiai kínálat

Ha szívből főzöl, a lelked is jól lakik

A gasztrokínálat mögött is ugyanaz a bevált recept, mint a boroknál: az egyedarcúságra, s egyszerűen a legjobbra törekszünk. Aki szeret jót enni, várjuk új kínálatunkkal, amely a borokkal együtt kompex ízélményt nyújt.

A Vylyan gasztro-recept hozzávalói

  • A Vylyan Teraszba illeszkedő új látványkonyha
  • Helyi termelők kiváló alapanyagai
  • Csúcsminőség a kínálatban, de a ránk jellemző laza, otthonos életérzéssel fűszerezv
  • Étlapunkra jellemző a közérthető ízvilág, de mindig kísérletezve, izgalmasan (pl. boroshordó dongával füstölt steak)
  • A havonta változó kínálat mellett érdekességek, tematikus napok várják a látogatókat!

Az unikális konyhai eszköz, ami még emlékezetesebbé teszi az ízeket a Green Egg, amit magunk között csak ’A Tojás’-nak becézünk. Maga a Green Egg nem egy új keletű dolog, valójában a távolkeleten már 3000 évvel ezelőtt használt Kamado leszármazottja. Az ősi forma és módszer a korszerű technológiával találkozik, konkrétan a Nasa által kifejlesztett speciális kerámiával. Az így tökéletesített csodaműszer tulajdonképp egy hatékony „kiskemence”, amely sokféleképp használható, s a nagyon magas, egyenletes hőáramlással, az ízeket legjobban megőrizve készül el benne az étel.

  • … és nem utolsó sorban kreatív gasztrocsapat (Terasz legénységünk új tagjai: Péter Ákos „Terasz kapitány”, Bilanics Richárd Séf, Lovász József Domi Tanácsadó séf, a 2015-ös Konyhafőnök győztese) dolgozik azon, hogy a lehető legjobb ételek kerüljenek a tányérra!

A már megszokott borkóstolók, pincelátogatások, túrák és piknik-csomagok, kulturális rendezvények mellett érdemes betérni hozzánk egy jót enni!

Figyeljék új, rendszeres programjainkat

Minden hónap 2. szombatján tematikus ízutazásban vehetnek részt a Vylyan Teraszon! Kitekintünk a világkonyhára (pl. az amerikai BBQ-tól a pityókás Üvecspörköltig), vendégséfekkel főzünk, illetve bemutatunk helyi termelőket.

Vasárnaponként pedig érdemes jó társasággal, családdal Sunday Brunch-olni, hiszen egy kis lazulás mindenkinek jár! Töltődjön nálunk gyönyörű környezetben fesztelenül, frissítő borokkal és ínycsiklandó ételekkel, a „közösségi asztalon”, mindent végigkóstolhat!

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!