Megnyílt a Vylyan Depó! - Vylyan Pincészet

Megnyílt a Vylyan Depó!

2021. október 01.

Szeptember 25-én megnyitotta kapuit a villányi pincesoron a Vylyan Depó. Ez egy olyan borbár, ahol a minőségi alapanyagok és az egyszerűség a fő vezérelv. A kínálatban természetesen a Vylyan boroké lesz a főszerep, de korántsem csak borozni lehet majd itt.

Fontos mérföldkő pincészetünk életében, hogy mostantól jelen vagyunk a Villányi Borvidék egyik kiemelt helyén, a borkedvelők által sűrűn látogatott villányi pincesoron. A Vylyan Depó megnyitásával reményeink szerint még közelebb hozzuk borainkat és a Vylyan életérzést mindazokhoz, akik felkeresik Villányt, de nem kirándulnak Kisharsány felé. Szeretnénk itt is megmutatni, milyenek vagyunk, milyen hangulatot szeretünk és nem titkolt vágyunk, hogy a Depó népszerű találkozóhellyé váljon.

Nyugalomból a pezsgésbe

A Depó története viszonylag friss, ám az alapgondolat nagyon is régi. Sok éve szerettünk volna aktívabban is bekapcsolódni Villány mindennapi életébe, de a pincészet elhelyezkedése ezt megnehezítette. A borvidékre irányuló turizmus központjától viszonylag távol, Kisharsányban vagyunk, aminek éppen ugyanaz az előnye, mint a hátránya. Birtokközpontunk gyönyörű vidéken kapott helyet, távol minden város és falu zajától. Nagyon szeretjük, hiszen a nyugalom szigete. Aki egyszer ellátogat ide és leül a Vylyan Teraszra egy pohár bor mellé, soha nem felejti el azt a békés hangulatot, ami itt fogadja. Mintha megállna az idő és nem lenne más, csak a csodálatos környezet, a mediterrán táj, a csend és a borok.

Ugyanakkor – éppen a világtól távoli hely miatt – ritkaságszámba megy, hogy valaki csak úgy „beesik” hozzánk, mert épp erre jár. Aki ellátogat a pincészetbe, kifejezetten miattunk jön. Így viszont csak azokat tudjuk vendégül látni, akik kellőképpen elszántak, hogy elzarándokoljanak a birtokra. Ezen a helyzeten változtattunk most a villányi pincenyitással. Itt azok is első kézből ismerkedhetnek a borainkkal és velünk, akik nem tudnak Kisharsány felé kanyarodni.

Egyszerűség és minőség

Aki már ismer bennünket és a borainkat, tudja, hogy a Vylyan márka egyik lényeges eleme az elegancia. Éppen ezért lehet elsőre szokatlanul csengő a Depó elnevezés, mint ahogyan szokatlan a helyiség megálmodott stílusa is. De ez csak egy pillanatig érződik így, hiszen minden ponton tetten érhető a Vylyan sokszínűsége és az a törekvésünk, hogy ami csak kikerül a kezeink közül, az kiváló minőségű és szerethető legyen.

A Depó ugyanakkor a változásunkat is jelképezi. Ahogyan a szőlő és a bor is folyamatosan változik, mindig más arcát mutatja, úgy mi is, és ezt szeretnénk megmutatni a borkedvelőknek. Az új vendéglátóhely tervezésekor kifejezett cél volt, hogy a stílus friss és lendületes legyen. Úgy éreztük, hogy a pincesoron szükség is van egy új színfoltra, és büszkék vagyunk arra, hogy a Vylyan Depó ilyen lett.

Az ide érkező vendéget egy letisztult, indusztriális tér fogadja. A hangsúly az egyszerűségen és a minőségen van. Mindez hagyja érvényesülni a lényeget: borokat.

Vylyan Depó belső tér
A Vylyan Depó belső tere

Borvacsorák, baráti találkozók, jó hangulat: ez a Vylyan Depó

Mondhatjuk, hogy a Vylyan Depó a kisharsányi Vylyan Terasz kistestvére, de valójában inkább tökéletes kiegészítői egymásnak. Míg a Terasz ezentúl elsősorban az egyéni és csoportos borkóstolók helyszíne lesz, a vendéglátás és a különféle programok átkerülnek a Depóba – és ezzel közelebb jönnek a villányi nyüzsgéshez.

A kezdeti időszakban csütörtöktől szombatig tartó nyitvatartással, egyszerű, de minőségi termékekkel, hidegkonyhával, borkorcsolyákkal várjuk a borozni vágyó vendégeinket. Mindig lesz a borok mellé termelői sajt és sonka, kovászos kenyér és kencék, az alkoholmentes italok kedvelői pedig házi szörpök közül választhatnak. Jeles alkalmakkor, egyes eseményeken azonban begyújtjuk a Depó kemencéjét, és pizzát, húsokat sütünk, meleg ételeket is kínálunk majd.

A Vylyan Depó már október folyamán bekapcsolódik Villány vérkeringésébe, novemberben pedig itt tervezzük hagyományos Márton-napi borvacsoránk megrendezését. Sok tervünk van, így érdemes lesz folyamatosan figyelemmel kísérni, milyen tematikus programokkal várjuk a borkedvelőket – immár a villányi pincesoron is.

Vylyan Depó portál
Programok, borvacsorák és laza borozgatások új helyszíne Villányban

A Vylyan Depó címe:

7773, Villány, Baross Gábor utca 39/A.

Telefon: +3672 579 701

E-mail: depo@vylyan.hu

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!