MandOlásból MandUlás - Vylyan Pincészet

MandOlásból MandUlás

2021. december 22.

„A cabernet franc szőlőfajta Villányban talált természetes otthonára” – írta 2000-ben az angol Decanter egyik híres borkritikusa, Michael Broadbent, és kijelentése nyomán nagyon fontos folyamatok indultak el a Villányi borvidéken. Kidolgoztuk a szabályozást, és megalkottuk a Villányi Franc-t, amely számunkra azóta is az elegancia és a harmónia megtestesítője.

Pincészetünk szuper prémium kategóriájú Villányi Franc bora nevét a szőlő termőhelyéről, a Mandolás-dűlőről kapta. Viszont évről évre azt tapasztaljuk, hogy a Gombás-dűlőben is gyönyörű cabernet franc terem. A növekvő piaci igényekre reagálva a 2017-es évjárattól Villányi Franc borunkba már nemcsak a Mandolás-, hanem a Gombás-dűlő termése is belekerül, így – mivel már nem dűlőszelektált tételről beszélünk –, a bor nevét Mandolásról Mandulásra változtattuk.

A Mandulás szuper prémium kategóriájú hordóválogatás, az általunk kizárólag a csúcsévjáratokban készített Villányi Franc borok legjava. Fogyasztása már a piacra kerüléskor élményt jelent, de akkor is szép lesz, ha várunk vele még tíz évet. Komoly, mély bor, szerkezete arányos, ízében szederre, érett meggyre és cseresznyére emlékeztet, az elegáns, hosszú korty csöppnyi étcsokoládés kesernyével, fahéjas, cédrusos fűszerességgel búcsúzik. Ünnepi asztalra ajánljuk, fogyasztás előtt érdemes dekantálni!

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!