Felfelé megy a borban a gyöngy - Vylyan Pincészet

Felfelé megy a borban a gyöngy

2017. június 08.

Üdülj fel egy pohár Kakasaslépéstől vagy Vasorrútól!

A mi kis kedvelt hungarikumunk, a fröccs reneszánszát éli, s méltán lett a meleg évszak egyik legkellemesebb szomjoltó itala.

A szódával higított bort már hivatalosan is hungarikumként tartják számon. A legenda szerint Jedlik Ányos készítette Fáy András birtokán a legelső fröccsöt, amit németesen, spriccernek nevezett. Vörösmarty Mihály ebből magyarosította a fröccs szót. (A címben a tőle származó Fóti dal első sorát idéztük.)

Azt is leszögezhetjük, hogy JÓ fröccsöt csak JÓ borból készíthetünk, mivel a széndioxid az aromákat felerősíti, kihangsúlyozza. A tiszta ízű, élénk, savakban gazdag fiatal fehér- vagy rozé bor alkalmas fröccsnek.

Elindult a fesztivál szezon és a jó idővel a fröccs szezon is, amihez szívből ajánljuk reduktív borainkat, a szomjoltó, citrusosan fanyar BOSZORKÁNY Rizlinget, s az üde, gyümölcsös KAKAS Rozénkat. S nem csak a beltartalmat, hanem természetbarát* új fröccspoharainkat is, amely nem csak tetszetős, strapabíró, hanem az egyes fröccs-arányok mérővonalkáival még praktikus is. Így könnyen kitapasztalható, kinek melyik arány a kedvence!

A nagy melegben nincs is jobb kiülni a Vylyan Teraszra, gyönyörködni az élénkzöld lankákban, s felüdülni egy pohár Kakasaslépéstől vagy Vasorrútól!

 

Vylyan BOSZORKÁNY Rizling fröccsök

 1. Kisfröccs /1 dl bor+1 dl szóda/ = BOSZI
 2. Hosszúlépés /1 dl bor+2 dl szóda/ = VASORRÚ
 3. Kisházmester, sportfröccs /1dl bor+4 dl szóda/= JÓBOSZORKÁNY
 4. Nagyfröccs /2 dl bor+1 dl szóda/ = BOSZORKÁNY
 5. Viceházmester /2 dl bor+3 dl szóda/ = BOSZORKÁNYSPRICC
 6. Házmester /3dl bor+2 dl szóda/= NAGYTORKÚ

Vylyan KAKAS Rosé fröccsök

 1. Kisfröccs /1 dl bor+1 dl szóda/ = KISKAKAS
 2. Hosszúlépés /1 dl bor+2 dl szóda/ = KAKASLÉPÉS
 3. Kisházmester, sportfröccs /1dl bor+4 dl szóda/= SZÉLKAKAS
 4. Nagyfröccs /2 dl bor+1 dl szóda/ = KAKAS
 5. Viceházmester /2 dl bor+3 dl szóda/ = KUKORI
 6. Házmester /3dl bor+2 dl szóda/= KAKASTARÉJ

 

Figyelem, túlzott mennyiség fogyasztása esetén valóban nőhet az orr és kommunikáció torzulás várható kukorékolás formájában, de mértékkel fogyasztva csak egy dolog történhet: egyszerűen jól esik!

* A  Hanatura design-’repohár’ strapabíró, pohármosó gépben is mosogatható, emellett természetbarát is, mivel kiválthatja az eldobható műanyagpoharakat, mellyel nagy mennyiségű hulladéktól szabadíthatjuk meg környezetünket!!

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!