Zsongjunk együtt, itt a tavasz! - Vylyan Pincészet

Zsongjunk együtt, itt a tavasz!

2018. március. 26.

Zsongjunk együtt, itt a tavasz!

Ha Sándor, József, Benedek még nem is hozta a meleget, a BorZsongás már biztosan igazi tavasznyitány lesz! Töltekezés zenével, ízekkel, illatokkal és napsütéssel a Vylyan Teraszon, április 28-május 1-ig!

“Igazán jól bort csak az tud inni, aki múzsai nevelésben részesült, verseket olvas, képekben gyönyörködik, zenét hallgat.”

A Vylyan Teraszon e Hamvas Béla-i szellemben szervezett programokon keresztül válik mindannyiunk számára igazi örömünneppé a bor. Nagyon várjuk a kulturális évadunk megnyitását, a Borzsongást, s a legjobban Szalóki Ági, s Tálas Áron koncertjét!

Minden adott lesz, ami feltölt bennünket a tavasz kezdetén: a kulturális kínálat a szellemi töltekezésre, a gyönyörű környezet a tavasz éledésének átélésére, új étlapunk, pedig egy izgalmas ízutazásra várja a Vylyan Teraszon!

Az alábbi (ingyenes!) programkínálattal várjuk az intenzív kikapcsolni vágyókat!

Április 30, 11:00 – 12:30

Szabadtéri JÓGA Krutek Lacival, a környék legjobb jógaoktatójával, aki szereti különleges helyszíneket is. Milánó és a siklósi vár után most Hatha jógát tart a legszebb környezetben. Kell ennél jobb feltöltődés testnek és léleknek?

A koncertekről bővebben

2018. április 28. 16:00

Borzsongás és jazz a Tálas Áron trióval

Nemcsak generációjának egyik legkiemelkedőbb zongorista-egyénisége, hanem a magyar jazz különös csodabogara is. Basszusgitáron és dobokon is profin játszik, stílusa egyértelműen dominál, még ha sideman-ként is vesz részt egy-egy produkcióban (Karosi Júlia Quartet, Borbély Műhely, Flight Modus, stb.). Áron azon muzsikusok közé tartozik, akiknél a legmagasabb szintű technika találkozik az egyéniség által teremtett önálló zenei formával. Ritka az ilyesmi, főleg ennyire fiatalon. Nemcsak szerzeményei miatt érdemes komolyan venni, sztenderdeket is kitűnően interpretálva saját szájíze szerint. Népzenét és komolyzenét egyfajta lebegő atmoszférájú jazz-világba sűrítő alkotóereje azonban ennél sokkal káprázatosabb.

Triójához sikerült a legmegfelelőbb egyéniségeket összehoznia, akik remekül ráéreznek gondolataira, és képesek megoldani a nehéz feladatot, ami Áron összetett kompozícióinak lekísérését jelenti. Barcza Horvát József, bőgős elegáns játéka mellett rendkívül precíz; melodikus érzékenysége folytán témái finoman simultak Tálas témáihoz, melyek sokszor unisonoban szólaltak meg.  Gyárfás Attila dobos nem szűkölködik a kreatív ötletekben és azok mesteri megvalósításaiban, a koncertet nyitó „Helsinki” című kompozícióba például, laza drum and bass beateket csempészett. A Tálas Áron Trió tehát nagyon együtt van, kiemelkedik a trió felállások világából.

2018. április 29. 16:00

Borzsongás és málnaszörp Szalóki Ágival – trió családi koncert

2014 májusában jelent meg a Körforgás, Szalóki Ági zenéskönyve a Kolibri Kiadó és a Tom–Tom Records gondozásában. A Körforgás a Téli-nyári laboda, a Cipity Lőrinc és Gingalló c. lemezeket követte.

A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A verseket a körforgás jegyében Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, a kötet gyönyörű illusztrációit Kiskovács Eszter készítette.

A Körforgás családi zenés könyv – minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére. A Körforgás olyan útravaló, amit sokan és sokáig hallgathatnak, forgathatnak, mindig találnak benne újat… Akinek már megvan, hozza magával, Ági dedikálni fogja.

Szalóki Ági – többszörös Fonogram díjas, Liszt Ferenc díjas énekes – gyerekkoncertjén az eddig megjelent lemezek legismertebb dalai hangzanak el. Elhangzik majd néhány olyan dal is, amit nem érdemes a lemezeken keresni, mert újak.

Közreműködnek: Csókás Zsolt – gitár, Födő Sándor „Fodo” – ütőhangszerek

A koncertek az NKA, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhatnak meg.

Tavasz- és BBQ smoker izzító étlapunk -péntektől hétfőig-

 • Kenyérválogatás házi mártogatósokkal
 • BBQ csirke wrap, coleslaw
 • BBQ Sertésoldalas, fóliás fűszeres burgonya
 • Marhaburger, coleslaw
 • Marhaszegy, fóliás fűszeres burgonya
 • Epres crumble

Hosszúhétvége búcsúztató grillebéd  –Kedden

 • Kenyérválogatás házi mártogatósokkal
 • BBQ csirke wrap, coleslaw
 • Pulled Pork, fóliás fűszeres burgonya
 • Marhaburger, coleslaw
 • Epres crumble

Borvidéki nyüzsgés

Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű programban vehet részt, ha ellátogat a Villányi borvidék zsongó helyszíneire.

Programok, információk hamarosan a Villányi borvidék honlapján!

Információ

Gönczöl Gábor
Vylyan Pincészet
7800 Kisharsány, Fekete-hegy
+36-30-376-08-85

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!