Vendégséf a Teraszon: Tischler Petra és Hoffer Dániel
2019. március. 19.
„A gasztronómia a legösszetettebb művészet az összes közül. A szépsége és különlegessége abban rejlik, hogy minden érzékszervünkre hat: a látvány, a tapintás, az ízlelés és a szaglás, sőt, még a hallás is szerepet játszik a teljes élmény átélésében. Egyik művészeti ág sem dolgoztatja meg ilyen mértékben minden érzékszervünket.”
A Michelin-csillagos Costes Downtown éttermet hagyta el, hogy álmait kövesse: többet és többet akart tanulni a gasztronómiáról, hogy végül megtalálja saját művészi hangját, és ezt a legmagasabb szinten közvetíthesse ételeivel. Ő Tischler Petra, az egykori kézilabdás lány, aki mára megjárta London és Amerika több konyháját is, mégis talán az ázsiai ízek és a halételek állnak hozzá legközelebb. Jelenleg Magyarország legnagyobb friss tengeri halkereskedelmi cége, a The Fishmarket Kft. operatív vezetője, halvacsorákat szervez, miközben továbbra is főz és alkot, folyamatosan újabb és újabb alapanyagokkal és formákkal kísérletezik.
A Vylyan Teraszra is egy fantasztikus menüvel és a Budaörsi Halpiac séfjével, Hoffer Dániellel érkezik április 13-án, a Vendégséf a Teraszon következő eseményére.
A nap menüje:
Előétel:
– Tenger gyümölcse ceviche, narancs, medvehagymás pogácsa mellé szervírozva // 2 800 Ft,
– Melegen füstölt lazac, kenyérsaláta, kecskesajt // 2 900 Ft
Főétel:
– Langyos pisztráng filé, csicseriborsó, alma, sóska // 3 400 Ft
– Mazzancolle rák, meleg bulgursaláta, ananász, mogyoró // 3 900 Ft
– Sous vide tőkehal, céklás árpagyöngy, fokhagymás tejhab // 4 900 Ft
– Lassan sült marhaszegy, homár, gnocchi, tengeri spárga // 4 900 Ft
Desszert:
– Csokoládés – diós brownie, kakukkfüves mangó krémmel // 1 200 Ft
– Kókuszos zabmorzsa, citrusokkal (gluténmentes, laktózmentes) // 1 000 Ft
Előzetes bejelentkezés a várható nagy létszám miatt fontos! Korábbi tapasztalat miatt kérünk szépen, hogy foglalásoddal együtt add le az érkezési időpontod mellett a menü szerinti ételrendelést is, így
elkerülhető, hogy a kiszemelt fogás véletlenül elfogyjon. Köszönjük!
Dátum: 2019. április 13 szombat 11:00 – 18:00
Helyszín: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – Vylyan Terasz (7800 Kisharsány, Fekete-hegy)
Asztalfoglalás: vendeglatas@vylyan.hu