Kezdőlap » Események » Vendégséf a Teraszon: Stoller Márton

Vendégséf a Teraszon: Stoller Márton

Dátum: 2019. április 23., kedd Szerző:

Régóta szeretnél megkóstolni egy igazán remek húsételt különleges köretekkel és hozzávalókkal fűszerezve? Nem mindennapi gasztronómiai élményre vágysz? Szívesen kísérnéd finom, hozzávaló borokkal a kivételes fogásokat egy hangulatos teraszon ücsörögve, fantasztikus panorámával a háttérben? Ha ezek közül bármelyikre is igen a válasz, ott a helyed május 11-én, szombaton a Vylyan Teraszon!

Kultúrantropológusból lett vállalkozó, igazi húsimádó és grill specialista, aki a gasztronómiai tökéletességek nyomában járva osztja meg a húsokkal kapcsolatos páratlan tapasztalatát vendégeivel. A Vylyan Teraszon is garantáltan előkerül majd a Big Green Egg és az Amfora Tandoors, miközben következő vendégséfünk, Stoller Márton, a +52 pitmastere, tulajdonosa a kaukázusi és fekete-tengeri gasztronómia mélységeibe kalauzol bennünket.

S hogy mire számíthatsz még a fantasztikus ízeken kívül? Egy nagyszerű élményre, mert ahogy vendégséfünk vallja: „Fontos, hogy legyen egy kis oktatás is, hogy az emberek ne csak megegyék az ételt, de tudják is, hogy mit esznek. Talán úgy lehetne a legjobban megfogalmazni, hogy ez nem vendéglátózás, hanem vendéglátás, ahol élményt akarok adni. Hiszen ha elmész valahová, és legalább tisztességes a kaja, arra később már nem biztos, hogy emlékszel, mit ettél, de arra igen, hogy kaptál egy jó élményt.”

Menü:
Előételek:
– Muhammara, naan kenyér (szír diós paprikakrém) 1 400 Ft
ajánlott bor: Vylyan Redy

– Kutab (azerbajdzsáni zöldfűszeres lepény) 1 600 Ft
ajánlott bor: Vylyan Boszorkány Rizling 2018

Főételek:
– Satsivi, zöldséges bulgur (grúz sült csirke diószószban) 3 400 Ft
ajánlott bor: Vylyan Herka Chardonnay 2018

– Vylyan portugieser-ben pácolt, grillezett sertésszűz, muhlama (török sajtos puliszka) 3 700 Ft
ajánlott bor: Vylyan Macska Portugieser 2018

– Tandoor-i harcsa, naan kenyér 4 100 Ft
ajánlott bor: Vylyan KSZI rozé gyöngyözőbor 2018

– BBQ báránycsülök kaukázusi módon, mentás bulgur, joghurtos sült padlizsán 4 800 Ft
ajánlott bor: Vylyan Pinot Noir 2013

Desszert:
– Muhallebi (török tejpuding, friss gyümölcsökkel és csonthéjasokkal) 1 300 Ft

Alkoholmentes török frissítő ital:
Szőlős Sherbet

Előzetes bejelentkezés a várható nagy létszám miatt fontos!

Dátum: 2019. május 11. szombat 11:00 – 18:00
Helyszín: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – Vylyan Terasz (7800 Kisharsány, Fekete-hegy)
Asztalfoglalás: vendeglatas@vylyan.hu, 06-30-376 0885


Esemény részletek