Kezdőlap » Események » Pincéről Pincére – Variációk Vincére

Pincéről Pincére – Variációk Vincére

Dátum: 2016. november 29., kedd Szerző:

1a

Dátum

2017.01.21

Helyszín

Kisharsány, Vylyan Pincészet & Villány

Az év első ünnepéhez kapcsolódó népszokásokból, s a meghitt vidéki hangulatból a Vylyan Pincészet kezdeményezésére, s a már jól ismert villányi összefogásnak köszönhetően  a vendégek is részesülhetnek. A rendezvény sokszínűségével és tájélményt nyújtó kirándulásaival vált a borvidék egyik jellegzetes turisztikai élmény programjává. Érdemes jókedvvel és barátokkal együtt jönni és az sem árt, ha helyüket jó előre lefoglalják a négy dűlőjáró programcsomag egyikére.

10

A régi szokások szerint Szent Vince napján a szőlősgazdák egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait és az időjárásból, illetve a metszett „Vince vesszők” állapotából jósolták a következő szüret gazdagságát. Ha Vince napján olvadt a hó, illetve szép napos idő volt, akkor jó bortermést reméltek, rossz idő esetén viszont gyenge szüretet jósoltak.

Hogyha szépen fénylik Vince, Megtelik borral a pince.

A hagyományok újrateremtésének céljával Vince napon a Villányi borvidék településein Hordós-, Dűlőjáró- és Vacsorázó Vince programokat kínálnak a pincék.

3c

Vince-nap a Vylyan Teraszon

14.00-16.00 – Vince napi „szertartások” a Vylyan szőlőben

A Jóisten tenyerén – Dr. Mészáros István atya megáldja a borvidék összes szőlőjét.

Névtelen-2

Ősi hagyományok, együtt! – Balogh Kornél szőlészünk mesél a Vincéhez kötődő szőlészeti hagyományokról. Ha nem szőlész lenne, tán még ma is mesélne…

Forralt borozunk, ásott borra vadászunk, Vince vesszőt metszünk, meglocsoljuk az áldott termőföldet borral, mondókával és dallal költögetjük! … A közös Vince dalt, amit már mindenki kívülről tud, most is népzenészek vezényletével énekeljük.

2b

A Büdös Vornyik zenekart akár hívhatnánk Vylyan Terasz Orchestrának is. A profi népzenészek mindig sodró lendületű örömkoncertet adnak a borokra és a hely varázsára hangolva, amelytől láb nem marad nyugton, torok és pohár nem marad szárazon.

A koncert „pihenőiben” borkóstoló házi finomságokkal.

Egyéni bejelentkezés díja

5200 Ft/fő (forralt bor, 4 boros kóstoló, falatok, koncert)

Maximális létszám: 100 fő

9a

atya2

16.15 – 18.00 – Vince Válogatás Vylyan módra

Prémium boraink = Munkánk eszenciája. Ha meg akarja ismerni Villány legszebb arcát, elegáns vörösborainkban megtalálja! Három prémium bor kóstolója, melyhez őstermelő barátaink helyi ízeit párosítjuk.

Egyéni bejelentkezés díja

4 000 Ft/fő (borkóstoló falatokkal, pincelátogatással)

Maximális létszám: 25 fő

Bővebb információ: Gönczöl Gábor +36 30 376 08 85

5a

Teljes borvidéki Dűlőjáró Vince programok

Négy programfüzér közül választhat!

Program megtekintése – www.villanyiborvidek.hu

Dűlőjáró Vince program ára

13 000 Ft/fő, amely tartalmazza az étkezéseket, borkóstolást, a játékos élményeket és a buszköltséget.

A buszos szállítást (Villánytól-Villányig) csak a csoportos túrára jelentkezőknek tudjuk biztosítani a teljes Dűlőjáró Vince program végigjárásával, annak ideje alatt.

A Dűlőjáró Vince programok (három pincészetnél Vince élmények + busz Villánytól – Villányig) kedvezményesen: 13.000 Ft/fő áron foglalhatóak 2017. január 16-ig a Borút Egyesület [email protected] e-mail címén.

Ajándékozzon VINCE élményeket karácsonyra, születés- vagy névnapra, boldog újévkezdésre! Kérésére elkészítjük névre szóló ajándékát.

Egyénileg szervezett kereteken belül 2017. január 21-én reggel Hordós Vince programban ismerkedhetnek meg a forgalomban még nem található hordókban érlelődő borokkal, este pedig – az egész napos talpon állás után – 9 pince Vacsorázó Vince programjából válogathatnak.

Helyfoglalás, bejelentkezés a Villány-Siklósi Borút Egyesületnél: [email protected]

Szeretettel várjuk!

8

További részletek

www.villanyiborvidek.hu

Programkoordinátorok:                Pataki Kinga +36 20/3803388; Zentai Judit  +36 30/2472410;

Buszindulás: 2017. január 21. (szombat), 11.30-kor a villányi Diófás térről. (Borúti információs tábla)


Esemény részletek