Pincéről pincére - Variációk Vincére - Vylyan Pincészet

Pincéről pincére – Variációk Vincére

2022. január 05.

Január végén felpezsdül az élet a Villányi borvidéken, hiszen ismét megrendezésre kerülnek a mára már hagyománnyá vált Vince napi programok.

E nap a termőfölddel szoros kapcsolatban élő ember legfontosabb ünnepe. A szőlőművesek úgy tartották, hogy Szent Vince a bor védőszentje, akinek névnapjának időjárásából a következő bortermésre jósoltak.

Az év első ünnepéhez kapcsolódó népszokásokból, s a meghitt vidéki hangulatból ma már nem csak a borászok, hanem a borkedvelők is részesülhetnek!

Pincészetünk a következő Szent Vince napi programokkal várja az érdeklődőket:

– A Jóisten tenyerén– Dr. Mészáros István Atya megáldja a borvidék összes szőlőjét.

– Ősi hagyományok, együtt! – Balogh Kornél szőlészünk mesél a Vincéhez kötődő szőlészeti hagyományokról. Forralt borozunk, ásott borra vadászunk, Vince vesszőt metszünk, meglocsoljuk az áldott termőföldet borral, mondókával és dallal költögetjük!

– Zenés borkóstoló a palackozóban – A Büdös Vornyik zenekart akár hívhatnánk Vylyan Terasz Orchestrának is. A Vince Napi mulatságot a szokásokhoz híven az ő koncertjükkel és a zenét kísérő Vylyan borokkal és sós falatokkal zárjuk. Borainkról birtokigazgatónk, Debreczeni Mónika és borászunk, Tóth Sándor mesélnek.

Kóstoltatott borok: Boszorkány rizling 2021, Ördög cuvée 2019, Merlot 2018, Villányi Franc 2017

Sós falatok: kovászos kenyér, sajt és kamra válogatás, kencék.  

Helyszín: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet (7800, Kisharsány, Fekete-hegy 092. hrsz.)

Időpont: 2022. január 22. 14:00 – 16:00

Érdeklődés és jegyvásárlás: vsborut@gmail.com

Várunk mindenkit szeretettel!

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!