Kikerics túra és borvacsora - Vylyan Pincészet

Kikerics túra és borvacsora

2020. január 28.

Már csak néhány hét és előbújnak a földből a tavasz hírnökei, a csodás Kikericsek. 🙂

Idén is közös túrára indulunk, hogy megmásszuk az Ördögszántotta hegyet, és felkeressük az egyedül itt élő apró növényeket. Természetesen a borvacsora sem marad majd el, ha szívesen csatlakoznál, ide kattintva minden részletet megtalálsz:

Időpont

2020 Február 15. és 22. – 11:00-17:00

Helyszín

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – Kisharsány és az Ördögszántotta hegy

Különleges kalandra hívjuk a Villányi borvidék, a természet és a borok szerelmeseit.

Ezen a szombaton ismét felkerekedünk, hogy megmásszuk a fokozottan védett, csak engedéllyel látogatható Szársomlyót, az Ördögszánotta hegyet. Megkeressük a villányi eredetvédett borok szimbólumaként ismert, fokozottan védett kis virágot, az egyedül itt élő magyar kikericset, ami már akkor hirdeti az eljövendő tavaszt, mikor máshol még a borongós tél az úr. Mindeközben annak is utána járunk milyen természeti ritkaság, hagyomány, élmény és tudás van a borok mögött, melyeket utunk végeztével egy háromfogásos vacsora kíséretében meg is kóstolunk.

Program:

11:00: találkozó a Vylyan Pincészetnél, ahol házi tepertős pogácsával, forralt borral és forró, alkoholmentes punccsal várunk bemelegítésként! Útravalónak házikenyérre kent uborkás-rukkolás körözöttes szendvicset és erdélyi borsos kolbászos szendvicset viszünk, zöldséges majonézzelzel és főtt tojással, és persze a forraltborból és a puncsból is feltankolunk majd.

12:00: buszos transzferrel indulunk a Szársomlyó lábához. Túránk alatt a természet kincseiről és a Villányi borvidék érdekességeiről beszélgetünk majd, miközben megkeressük hol él az apró kikerics.

17:00: várható visszaérkezés a Vylyan Pincészethez, ahol megkóstoljuk a pincészet borait, majd a finom borok mellé egy ízletes, háromfogásos vacsorával zárjuk a napot.

A borkóstoló tartalma

Herka Chardonnay
KAKAS Rosé
Vylyan Kékfrankos
Villányi Franc

Menü

Tárkonyos szárnyasraguleves
BBQ sertéstarja, lyoni hagyma, törtburgonya
Diós-meggyes rétes

Árak

Felnőtt csomagár: 6900 Ft
Gyermek csomagár: 4400 Ft

(Transzfer, túravezetés díja, fogadó falatok, forraltbor és puncs, 5 boros kóstoló, vacsora.)

A túra résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért előzetes jelentkezés szükséges! Minimális jelentkezés: 10 fő, maximális létszám 18 fő!

Bővebb információ és jelentkezésvendeglatas@vylyan.hu

Fontos a kényelmes túracipő/bakancs és az időjárásnak megfelelő kényelmes öltözék. A túra időjárás függő, nagyon cudar idő esetén elmarad.

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!