
GASZTRO KALAND A VYLYAN TERASZON BERNÁTH JÓZSEFFEL 🍷🍴
2025. szeptember 11.
Bernáth József séf, a magyar konyha nagy rajongója és megújítója, Michelin-csillagos éttermekben szerzett tapasztalatait most Villányba hozza el október 11-én!
A televízióból is ismert séf először Lyonban sajátította el a francia konyha legfontosabb trükkjeit, ízkombinációit, majd Londonban olasz, portugál és angol konyhákon bővítette ismereteit. Jelenleg itthon él, oktat, és folyamatosan azon dolgozik, hogy mindenki bátran kipróbálja magát a konyhában és rájöjjön: megfelelő instrukciókkal (és egy kis gyakorlással) nem is olyan nagy ördöngősség a főzés. Idén ősszel indította YouTube-csatornáját, ahol rengeteg konyhai trükköt, fortélyt megoszt az oda látogatóval.
A séf nemcsak ínycsiklandó menüsorral készül, hanem személyesen dedikálja szakácskönyveit is. Az est során a fogásokat gondosan válogatott Vylyan borok kísérik, így a vacsora valódi gasztronómiai utazássá válik. ✨
🍴 Az est menüje és a hozzá párosított Vylyan borok:
- Vendégváró: Túrós-sajtos rúd sarawaki borssal. Hozzá: Vylyan Kszí 2024
- Waldorf saláta pirított dióval, shizo levéllel. Hozzá: Vylyan Fehér Variáció 2023
- Lyoni saláta savanyított szilvával, oeuf meurette-tel. Hozzá: Vylyan Kékfrankos 2022
- Grillezett sertésszűz, zöldfűszeres kuszkusszal, édeskömény salátával. Hozzá: Vylyan Syrah 2020
- Burgundi marharagu gránátalmás lilahagymával, dödöllével. Hozzá: Vylyan Mandulás 2021
- Csokoládé fondant (lávasüti) macadámdióval, meggyel. Hozzá: Vylyan Duennium 2017
📍 Vylyan Terasz
📅 Időpont: október 11., 12:00 – 20:00
🪑 Asztalfoglalás ajánlott: vendeglatas@vylyan.hu
Gyere, kóstolj meg mindent, tapasztald meg a Vylyan borok és az ételek tökéletes harmóniáját!