Aposztróf / Várkert Irodalom: Szüret / Irodalmi borkalandozás - Vylyan Pincészet

Aposztróf / Várkert Irodalom: Szüret / Irodalmi borkalandozás

2019. augusztus 13.

„A szőlő halála csak átváltozás…Ha körülnézel a pincében, vajon gondolsz arra, hogy isteneket őrzöl hordóidba zárva?” – írta Pilinszky János egy prózai szövegében, ami a szezonkezdő estünk alap-gondolata lett.
Karinthy Frigyes, Hamvas Béla, Márai Sándor, Pilinszky János és Ady Endre gondolatai – amellett, hogy a XX. századi magyar irodalom kimagasló alkotói, mind szerették a bort – inni, és írni róla. A magyar bor hungarikum, a hazai kulturális hagyomány fontos része. Emellett ott volt Petőfi, Krúdy és Gárdonyi asztalán, megjelenik Vörösmarty Mihály és Schäffer Erzsébet írásaiban is. S ha ma már lényegesen kevesebb is a bordal, mint évszázadokkal korábban, azért megjelenik többek között Dragomán György, Szabó T. Anna, Háy János szövegeiben.

? Vendégek:
Kolovratnik Krisztián színművész
Rudolf Péter színművész
Tasnádi Bence színművész
Debreczeni Mónika birtokigazgató (Vylyan Pincészet)
Horváth Csaba irodalomtörténész

Az Aposztróf / Várkert Irodalom szeptember 24-i, szezonkezdő estjén a felolvasószínházban színművész vendégeink elevenítik meg a fent említett szerzők legendás műveit és alig ismert verseit, míg a beszélgetésben a bor és irodalom kapcsolatáról beszélgetünk – épp szüretkor…
Háziasszony: Juhász Anna

? JEGYEK itt kaphatóak:
https://varkertbazar.hu/esemenyek/szuret-irodalmi-borkalandozas

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!