Kezdőlap » Magazin » Új Villányi bormárka, zajos Vylyan siker

REDy 2017 díj
BorainkrólDíjaink

Új Villányi bormárka, zajos Vylyan siker

2018. április 18.

Új villányi összefogás, új bormárka!

A villányi borászok közös kóstolói és eszmecseréi, azaz a borvidéki együttgondolkodás egy újabb fejezethez érkezett. A belső műhelymunka eredménye már kóstolható: Villány mosolygós arca köszön vissza a borvidék új közösségi bisztróborában. Kirobbanóan gyümölcsös, friss, játékos, könnyen iható vörösborok, melynek alapját és karakterét a borvidék tradicionális, fő fajtája, a Portugieser határozza meg, s a Villányban honos fajták (pl. blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka) egészítik ki.

A REDy, a Villányi borvidék legújabb, „Y” generációs közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok.

Míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa lesz.

Az új közösségi bisztróborral legelőször április 7-én a pécsi Zsolnay Negyedben, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon találkozhattak az érdeklődők. Ezzel egy időben a Vince Budapest rendezvényen a “Villány két arca” workshop keretén belül került bemutatásra. A hivatalos premier azonban a májusi budapesti Gourmet Fesztiválon lesz.

Ennél vidámabb debütálást?!…

Az új Villányi  REDy-k az áprilisi 6. Portugieser du Monde világversenyen mérettették meg magukat. Hét országból kilencvenegy bor került a tíz országból érkező nemzetközi szakértői zsűri elé. A zsűri külön kiemelte, hogy a 2017-es évárat nagyon jó portugieser borokat eredményezett egész Kelet-Közép Európában.

Nagy büszkeség, hogy a Vylyan 2017-ese igen zajos sikerrel debütált! A Portugieser-alapú házasítások legmagasabb díját, azaz a Champion-díjat nyerte el! Az április közepi SVÉT-en is megsüvegeltet az ínyenc vendégsereg.

Találkozhatnak a REDy-vel a májusi Gourmet Fesztiválon, vendéglátóhelyeken, de a Vylyan Teraszon és pincészetünknél is elérhető.

Portugieser, Kékfrankos és Zweigelt fajtákból készült 2017-es borunkat harapnivaló gyümölcsösség, szomjoltó élénkség, gömbölyded korty jellemzi.  Villány mosolygós, játékos arca a mi ízlésünk szerint. Vérbeli bisztro bor, a jóízű falatok mellé legyen mindennapjaid legjobb része!

 

 

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink

Hamburger készítés a Vylyan Terasz konyhájában

Burger és bor? Miért ne!

2020. július 7.

Burger és bor? Miért ne! Egyszerű, gyors, és akár menet közben is elfogyasztható: ez volt az utcai étel eddig. Mostanában

Szőlősorok a Vylyan Pincészet dűlőjén, háttérben a Szársomlyóval, nyáron, naplementekor.

A borászat csúcstartói

2020. június 30.

A bortermelés legnagyobbjai Hol készül a legtöbb bor? Vajon ott található a világ legnagyobb borospincéje is? Hány éves a világ