Bogyólé Kiállítás 2018 - Vylyan Pincészet

Bogyólé Kiállítás 2018

2018. november 09.

Bogyólé Kiállítás

A Vylyan Pincészet 4 díjat osztott ki a 2018-as a Bogyólé borcímketervére idén 14. alkalommal kiírt pályázatára nevező ifjú grafikus művészek között

A díjnyertes címke díszíti a 2018-aBogyólé bor palackjait. A gazdag, mintegy 220 pályaműből ma rendhagyó kiállítás is nyílt a budapesti Teslában, amely november 20-ig díjmentesen megtekinthető

Budapest, 2018. november 8. –A 11. GRAPHIFEST nyitó rendezvényének keretében Debreczeni Mónika, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója átadta a 14. Bogyólé Pályázatának díjait.

A Bogyólé művészi borcímkepályázat mögöttközel másfél évtized áll. A Vylyan Pincészet még tanulóés végzett grafikusok (30 éves korig)között a szakegyetemek bevonásával írja ki minden évben pályázatát.

10 egyetemi közösség 170 pályázójának 220 címketerve között válogatott a szakegyetemek által delegált zsűri. A közönség is kiválaszthatta kedvencét a Vylyan közösségi oldalán, ahol összesen 18.638lájkot és 1.455 megosztást kaptak a pályaművek.

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet a Bogyólé márkáján keresztül közel másfél évtizede támogatja a legfrissebb bor és a legújabb művészeti áramlatok nagy találkozását, ezzel a legfiatalabb grafikusművészeket is.

„A tervezőgrafikus pályázóknak az volt a feladatuk, hogy megleljék az újbor frissességéhez és gyümölcsös, üde jellegéhez a legjobban illeszkedő hangulatot és képi világot.” – hangsúlyozta Debreczeni Mónika birtokigazgató, a Bogyólé pályázat mentora.

A nyertes címketerv 25.000 idei Bogyólé palackról köszön vissza

A fiatal grafikus generációknak 14 éve lehetőséget adó megmérettetésen egy alkotó több címke tervvel is pályázhatott.

A szakmai zsűri az első és harmadik helyezést egyazon fiatal grafikusnak, Csiby-Gindele Botondnak, az egri Eszterházy Károly Egyetem tervezőgrafikus-hallgatójának ítélte.

A nyertes 200.000 forint alkotói díjban részesült és 24 palack Vylyan Bogyólét is átvehetett. A díjak mellett a dicsőség sem maradt el, hiszen a nyertes munkája és a képző intézmény neve visszaköszön huszonötezer Vylyan Bogyólé palackon!

A második legjobb címketervet Boda Anna Stefánia címketerve, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar hallgatójának munkáját dicséri.

A Zsüd Grafika tervezőpárosa, Kincses Endre és Sámson Péter, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának grafikus hallgatóinak alkotása 1.047 szavazattal, 923 lájkkal és 124 megosztással nyerte el a közönség tetszését.

November 3-án zárult a közönségszavazás a Vylyan közösségi oldalán. Összesen 18.638 lájkot és 1.455 megosztást kaptak a pályaművek, és ennek köszönhetően több mint 260 ezer ember találkozhatott a Bogyólé Borcímke Pályázat alkotásaival.

A kiállítást november 8. és 20. között díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők a TESLA Budapest kiállítótermében.

A díjak átadása során Debreczeni Mónika kiemelte:

Ez a pályázat arra ad lehetőséget a fiataloknak, hogy az életben is megtudják mutatni magukat. A beérkezett címkék annyira ötletgazdagok, hogy bőven tudnánk válogatni belőle a következő 10 év újboraira is, de a friss és új irányvonalak szerencsére mindig tartogatnak meglepetéseket.

A közönségszavazás során 260 ezer emberhez jutottak el a pályamunkák a közösségi médiában és a megnyitón is teltházas volt az érdeklődés. Több mint 500-an voltak kíváncsiak az alkotásokra.

Bízunk abban, hogy a kiállítás teljes ideje alatt ez a szám a sokszorosára fog növekedni.”

Virágvölgyi András történész, tipográfus oktató, a kiállításmegnyitó házigazdája kiemelte:

„Három nagy hagyományú kiállítás találkozik ma először egy helyen: a Graphifest keretében az Arany Rajzszög Társaság a 16. Arany Rajzszög, míg a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága a 11. kiállítását rendezi az idén ősszel.

Ehhez újdonságként csatlakozik és egyben Budapesten először mutatkozik be a fiatal grafikus művészek munkáit felvonultató 14. Bogyólé Borcímke Pályázatára beküldött igen gazdag grafikai anyag.”

 

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!