Berlinben is hódítanak a Vylyan borok - Vylyan Pincészet

Berlinben is hódítanak a Vylyan borok

2017. április 04.

Február 22-én borkóstolót tartottak Prenzlauerberg, Berlin egyik fiataloktól pezsegö negyedében. A kóstoló Zimányi Orsi “Let’s Play Wine” borkóstoló sorozatának újabb állomása volt. A havonta rendezett kóstolók mindig egy játékos, vak borpárbajon keresztül ismertetik meg a berlini publikummal a magyar borokat, így a közönség könnyebben el tudja helyezni öket a világban. Sokan érkeznek úgy a kóstolóra, hogy „eddig még jó magyar bort nem ittam”, de még többen távoznak úgy, hogy „ezentúl csak magyar bort fogok inni!”

A feburár végi kóstoló témái a bordeaux-i szőlőfajták voltak. A nemzetközi csapat először megkóstolhatta a három fő bordeaux-i vörösbor fajtákat külön (Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot), majd ezek kétféle házasítását: egy olyat, ahol a Cabernet Sauvignon dominál, valamint egy Merlot túlsúlyos cuvée-t. Mind az 5 körben egy magyar bor mérkőzhetett meg egy külfödi borral vakon. A borok mind nagyon magas színvonalúak voltak, az este nedüi között volt szupertoszkán merlot-tól kezdve, napa-völgyi Cabernet Sauvignonon keresztül, St. Emillion Grand Cru. A magyar borok Villányból, Balatonlelléről és Egerből képviselték magukat.

A közönséget Berlinben élö német, francia, amerikai és angol borkedvelők alkották. Mondani sem kell, a legtöbbjük igen keveset tudott a magyar borokról, így a vakkóstolás során kevés helyes találat született.

A kóstolások során minden résztvevő pontozza a borokat, ezt összegyüjtve és kiértékelve minden kóstoló végén kihirdetik az este nyertes borait.

A mezőny nagyon erős volt, ennek ellenére a magyar borok újra brillíroztak. Az este gyöztese a mindenkit lehengerlő Vylyan Cabernet Franc 2012 lett, mely elegáns savszerkezetével, mediterrán temperamentumával, különlegesen professzionális hordóhasználatával az egész közönséget elbűvölte.

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!