Art is Business díjat kapott a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Vylyan Pincészet

Art is Business díjat kapott a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

2019. december 19.

„Mert a kultúra támogatása kiemel a tömegből”

Kiosztották az első Art is Business Díjakat

Ünnepélyes keretek között, a hazai kulturális és forprofit szcéna jeles képviselői jelenlétében adták át az első Art is Business Díjakat 2019. december 17-én, a Nemzeti Múzeumban. Az elismeréseket nagyvállalati, kis-és középvállalkozási és mecénás kategóriákban osztották ki. A díjazottakat olyan pályázók és jelöltek közül választotta ki a szakmai kuratórium, akik az elmúlt időszakban transzparens jelenléttel, értékteremtés és -megőrzés céljával valamint stratégiai szemléletmóddal támogatták a művészeti szcéna szereplőit. A rendkívüli jelentőséggel bíró díjat a B.Braun Magyarország, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Egri Orsolya, a Tranzit Art Café alapítója és Radnóti Zsuzsa dramaturg kapták.

A kortársPRos által alapított díj célja, hogy példaértékű vállalatok és magánszemélyek kiemelésével megmutassa: a kultúra támogatása és a kulturális szereplőkkel való együttműködés rendkívül hasznos, értékteremtő, hatása pedig hosszútávra kiterjed.

Vállalatok pályázat útján, magánszemélyek pedig a kulturális szcéna ajánlásával kerülhettek a jelöltek közé. A Fidelio „Művészek a művészekért” különdíjában a Fidelio magazin szerkesztőségével közösen hozott döntést a díj kuratóriuma. Az elbírálási folyamatban olyan kommunikációs szakemberek vállaltak szerepet, akik nagy rálátással rendelkeznek a művészeti piacra. Így Juhász Dóra, a MÜPA PR-vezetője, Batta Barnabás, a Mitte Communications stratégiai vezetője, Fehér Zsuzsanna, a Ludwig Múzeum marketing- és kommunikációs vezetője, Drucker Dávid, a Trafó – Kortárs Művészetek Háza marketing- és kommunikációs vezetője valamint Balogh Máté András, a kortársPRos ügyvezetője.

A 2019-es év Art is Business díjazottai:

Nagyvállalati kategória: B.Braun Magyarország

Kis-és középvállalkozás kategória: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

Mecénás kategória: Egri Orsolya, a Tranzit Art Café alapítója

Fidelio „Művészek a művészekért” különdíj: Radnóti Zsuzsa dramaturg

A díj kisvideója.

A díjátadó háziasszonya Hámori Gabriella színművész volt. Az esemény fényét fellépésükkel emelték a K2 Színház tagjai, a Jamese zenekar, a Kamara Akadémia Egyesület művészei, Hartmann Domonkos (cselló) és Andreas Siles-Mellinger (hegedű), valamint Maurer Milán és Esterházy Fanny táncművészek. A díj Ábel Tamás üvegművész alkotása.

Az Art is Business Díj alapgondolatait a kéthavonta megjelenő, kereskedelmi forgalomban nem, csupán célcsoport orientáltan terjesztett Art is Business magazin adja. A prémium lapban olyan vállalati vezetőket, menedzsereket, mecénásokat, művészeti menedzsereket és kulturális szereplőket mutatnak be, akik a saját tevékenységük által követendő és értékteremtő példával járnak elöl.

A díj támogatói: HG Events Technics, Schneider Electric, Oppenheim Ügyvédi Iroda, Kristinus Borbirtok, Schiller Flotta, Gravus Nyomda, Jaguár Média, Pernod Ricard, Együtt a Művészetért Egyesület.

Az Art is Business Díj pályázatát 2020. májusában írják ki újra.

További információ: Sinkovicz Anita, 30-507-5305, www.artisbusiness.hu

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!