Aranyérmet kapott a Vylyan DUENNIUM 2012 - Vylyan Pincészet

Aranyérmet kapott a Vylyan DUENNIUM 2012

2019. március. 20.

Aranyérmes lett az egyik legnívósabb világversenyen a DUENNIUM 2012 

 

Március 1-3. között rendezték meg Párizsban a világ talán egyik legnagyobb presztízsű versenyét a Vinales Internationales-t, ahol a DUENNIUM 2012-es bor aranyérmet hozott a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészetnek. A zsűritagok ismert szakemberek a világ minden tájáról, a nevezések száma pedig évek óta eléri a 3000 mintát. A Vylyan DUENNIUM 2012 évjáratú borát más nemzetközi versenyeken is elismerték: így 2018-ban szintén aranyat nyert az AWC Vienna versenyen és ugyancsak tavaly a Challenge International Du Vin-en ezüsttel jutalmazták.

 

A Vinales Internationales-en összesen kilenc aranyérem került magyar borászatokhoz. A neves elismerést a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet DUENNIUM 2012-es boráért kapta meg, amely a Cabernet Franc, Cabernet-Sauvignon és Syrah borfajták házasításából született.

 

Amit a Duennium 2012 borról érdemes tudni

Duennium a Vylyan Válogatás borai közé tartozik, a birtok zászlósbora. A Válogatás borok a legjobb dűlők válogatott termeléséből készülnek kis tételben, kizárólag a legjobb évjáratokban, egyediek, elegánsak és hosszabb pinceérlelésre is alkalmasak. Duennium 2012 évjáratot 17 hónapig érlelték barrique hordókban, az érlelés során kiválogatták a fajták legkarakteresebb hordós tételeit és ezeket házasították össze, majd még egy évig ászokhordóban érlelték.

SZŐLŐFAJTÁK
Cabernet Franc (67%), Cabernet Sauvignon(22%), Syrah (11%)

2012-es évről:

Hideg, fehér telünk volt, majd a meleg tavasz korai (május végi) virágzást hozott. A forró, száraz nyarat követően július végén zsendültek a szőlők. A kánikulai melegek miatt már augusztus 21-én megkezdődött a szüret

Emlékezetes pillanatok, vacsorák méltó koronája. Az ételpárosításoknak csak a fantázia szab határt, a lényeg, hogy ugyanolyan törődéssel és gondossággal készüljön, mint a bor maga. A Duennium gyönyörű ívet ad a vacsorának, például az érlelt marhahúsos főételnek.

A DUENNIUM 2012 a hazai megmérettetéseken is eredményeket hozott. A Winelovers 100 borválogatás legjobb bordói házasításaként végzett 2018-ban. A zsűri így jellemezte a bort: illatában karácsonyi fűszerek (kardamom, szegfűszeg), és érett szeder; a kortyban mazsolás csokoládé, míg lecsengésében szivardobozt idéző cédrusos-dohányos asszociációk jellemzik egy nagyon egyedi pézsmás jelleggel kiegészítve. Hatalmas test és óriási hossz, elismerésre méltó boregyéniség.

“Nagy öröm számunkra, hogy a világ egyik legnívósabb versenyén kaphattuk meg ezt az elismerést.” – mondta Debreczeni Mónika birtokigazgató.

A Vylyan DUENNIEUM 2012-es évjárata már kapható webshopunkban.

Iratkozzon fel a Vylyan hírlevélre!