Kezdőlap » Vylyan Terasz » Dűlőtúrák

Dűlőtúrák

Tavasztól-őszig valódi különlegességet kínálnak a szakmai vezetéssel kísért dűlőtúrák, melyek során bejárjuk a Vylyan birtok minden zegét-zugát, s megmutatjuk területeink rejtett szépségeit. Útközben egy-egy korty finom bor kíséretében beavatjuk látogatóinkat a villányi terroir rejtelmeibe. Eközben lehetőséget nyújtunk arra, hogy a látogató a borvidéket és a borkészítést a legautentikusabb helyen, a szőlőben sétálva ismerhesse meg.

Dűlőtúrák útvonala

A túra a Vylyan Teraszról indul, majd a Városhegy-, Mandolás-, Pillangó- és Gombás-dűlőinken át vezet.  Az útvonal egyes helyszíneit terepjáróval és gyalogosan keressük. A bejárás a Dobogó-dűlőbe visszakanyarodva ismét a birtokközpontban ér véget, ahol finom falatokkal várjuk a megfáradt túrázókat. A pihenés részeként vendégeink megtekinthetik különleges szőlőfajta gyűjteményünket is: itt az egyes fajták egy könnyen átsétálható, áttekinthető szőlőtáblában növekednek közvetlenül a Vylyan Terasz felett. Ebben az egyedi jellegű “élő szőlő-múzeumban” a termés ősszel nyugodtan meg is kóstolható!

Túravezetők

Túravezetőink sokéves szakmai tapasztalattal felvértezve mutatják be a Vylyan Szőlőbirtok területeit. Séta közben elmesélik a villányi terroir-ral kapcsolatos érdekességeket és megmutatják, mely jegyekben mutatnak különbséget az egyes dűlők, s ezek az eltérések hogyan köszönnek vissza a borokban. A résztvevők betekintést nyerhetnek abba is, mely dűlők terméséből készülnek a Classicus, Prémium és Válogatás sorba tartozó Vylyan borok.

Ipacs Szabó István – főborász
Balogh Kornél – szőlész
Francisti Attila – pincemester

Dűlőtúra időpontok

Dűlőtúráinkat rendszeres jelleggel szervezzük – a következő alkalomról tájékozódjon eseménynaptárunkban! A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a túra minimum hét fővel indul.

Díjak

A túra díja túravezetéssel, harapnivalókkal, s a bejárás során kóstolt dűlőválogatás borokkal együtt: 5.000 Ft

Dűlőtúrák

Egyéni gyalogtúrák

A természet és a túrázás szerelmeseinek a vezetett bejáráson túl bármikor szívből ajánljuk a Szoborparktól Palkonyáig a Vylyan Teraszon át vezető, kitáblázott kék+ túraútvonalat. Nagy örömünkre egyre többen érkeznek hozzánk gyalog, vagy kerékpárral. Ők jól tudják: az aktív kikapcsolódás után még jobban esik a teraszon üldögélni, élvezni a jól megérdemelt borokat, finom falatokat és az elénk táruló páratlan látványt.

Várjuk jelentkezését!

Reméljük ajánlatunk felkeltette érdeklődését. Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és munkatársunk a lehető legrövidebb időn belül kapcsolatba lép Önnel, hogy a részleteket egyeztesse. Igényeinek megfelelően egyedi ajánlatot állítunk össze. Forduljon hozzánk bizalommal!


Érdeklődés tárgya