Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Classicus borok » Villányi REDy 2018

Villányi REDy 2018

Polci ár:

1 799 Ft

Egységár:

2 399 Forint/ liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Villány, könnyedén! REDy!

Új villányi összefogás, új bormárka!

A villányi borászok közös kóstolói és eszmecseréi, azaz a borvidéki együttgondolkodás egy újabb fejezethez érkezett. A belső műhelymunka eredménye már kóstolható!

Villány mosolygós arca köszön vissza az új borvidéki márkában. Kirobbanóan gyümölcsös, friss, játékos, könnyen iható vörösborok, melynek alapját és karakterét a borvidék tradicionális, fő fajtája, a Portugieser határozza meg.

Vylyan REDY 2018

Lendületes, könnyed bor, melyben érett meggyes jelleg jelenik meg. Harapnivaló gyümölcsösség, szomjoltó élénkség, gömbölyded korty, egyszóval: Villány mosolygós, játékos arca a mi ízlésünk szerint.

Vérbeli bisztro bor, a jóízű falatok mellé legyen mindennapjaid legjobb része!

Az egyszerűbb magyar konyha ízeihez, s olasz tésztaételekhez ajánljuk, de beszélgetések könnyed kísérőjeként is igazi társ.

2018

Villányban biztosan az évtized kiemelkedő évjárata lesz a 2018-as, amely az augusztus 10-én megkezdett eddigi legkorábbi szüretünkről is emlékezetes lesz. Összességében meleg évjáratnak tekinthető, a száraz és az intenzíven csapadékos időszakok megfelelő ütemben váltották egymást. Volt 40 napig tartó medárdi időjárás, majd azt követő száraz meleg, korai fakadás, korai virágzás és robbanásszerű fejlődés. A szüreti hónapok augusztustól októberig sok napsütéssel kényeztettek bennünket, így gyönyörűen érett, de elegáns savakban gazdag szőlőket szüreteltünk.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Pillangó-, Városhegy-dűlők

SZŐLŐFAJTÁK
Portugieser 51%, Kékfrankos 29%, Zweigelt 20%

BORKÉSZÍTÉS
Alkalmazkodva a fajta adottságaihoz, az élénk gyümölcsösség érdekében a leszüretelt szőlő héjon tartása rövid ideig, 13- 14 napig tartott, 28-30°C körüli hőmérsékleten. Az almasav bontása tartályban, majd az érlelés tartályban és ászokhordóban történt (Zweigelt és Kékfrankos).

ALKOHOL: 12,5 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 12-15 ˚C

Portugieser Du Monde 2019 |  Arany

 

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.