Kezdőlap » Termékek » Borok » Prémium borok » Villányi Franc 2016

Villányi Franc 2016

Polci ár:

3 890 Ft

Egységár:

4 932 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

2-4 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

A Villányi Franc borvidéki márka a villányi összefogás gyümölcse, s egyedi eredetvédelmű, 100% cabernet franc-t takar.  A fajta a színtiszta Villányi mészkőben gyökeret verve örök hazára talált. Ahogyan mi is.

Mély, érett, puha, mégis elegáns illat és korty jellemzi.  Összetettségét hosszan kibomló sokrétű ízek mutatják, úgy mint a kék szilváé friss és aszalt formában egyaránt, a dohányé és a csokoládéé. Tanninjai markánsak, de mégis bársonyosak és elegánsak.  Beltartalma miatt most és akár tíz év múlva is élményt nyújt fogyasztójának.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Franc-ról Grecsó Krisztián írt, itt olvasható.

A mű címe: Villányi Franc

Vadételekhez, rafináltabb sültekhez, érett zsíros sajtokhoz és nagyon csokoládés desszertekhez.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget.

Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Mandolás-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Cabernet Franc

BORKÉSZÍTÉS

Az évjárat (októberi lehűlés) hatására a szőlő hidegen érkezett a pincébe, így a hideg áztatást alkalmaztuk a gyümölcsösség kiemelése érdekében. A héjon erjesztés zárt tartályban történt 25 napig, 26-28°C fokon, kezdeti nyílt, majd zárt körfejtéssel.

Az almasav bontása már a héjon megtörtént, a törkölykalap alatt. Az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 30 % új, 40% 1-2 éves, 30% idősebb hordó.

A bort 13 hónapig érleltük hordóban.

ALKOHOL: 13,64 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

 

Vylyan hírlevélIratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról, programjainkról, akcióinkról.

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.