Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Prémium borok » Syrah 2015

Syrah 2015

Polci ár:

5 490 Ft

Egységár:

7 320 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Igazi fajtajelleges Syrah, melyet kortyolva  következő gondolatokat jegyeztük le: 70% étcsokoládé, mély, komoly, meleg tónusú sötét bogyós gyümölcsök (szeder és áfonya) jellemzik, fűszere a fahéj. Összetett íz-és aromavilága dekantálás vagy szellőztetés után bontakozik ki csak igazán!

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Syrah-ról Háy János írt, itt olvasható.

A mű címe: Syrah, a gondűző borocska

Vad- és marhaételek,  fűszeresebb, egzotikusabb ételek, s zsíros sajtok méltó párjaként ajánljuk, de akár egy fekete csokoládés desszert ideális kísérőjeként sem vall szégyent.

2015

Kiváló, kiemelkedően napsütéses, magas hőösszegű hónapjaink voltak, a nyáron pár hőségriadóval. De a szőlők nem riadtak meg, egészen október közepéig száraz, meleg volt az időjárás.

Szeptember elsején kezdődött a ’15-ös szüret, arányos, egyensúlyos, jó beltartalommal érkeztek be a szőlők.

Élénkebb savú, vitális, „ropogós”-gyümölcshangsúlyos borok készültek.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék |Mandolás-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Syrah

BORKÉSZÍTÉS

Az évjárat (októberi lehűlés) hatására a szőlő hidegen érkezett a pincébe, így a hideg áztatást alkalmaztuk a gyümölcsösség kiemelése érdekében. A héjon erjesztés zárt tartályban történt 25 napig, 26-28°C fokon, kezdeti nyílt, majd zárt körfejtéssel.

Az almasav bontása már a héjon megtörtént, a törkölykalap alatt. Az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 30 % új, 40% 1-2 éves, 30% idősebb hordó.

A bort 13 hónapig érleltük hordóban.

ALKOHOL: 13 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 ˚C

Challenge International Du Vin 2018 – Gold

AWC Vienna 2018 – Silver

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.