Syrah 2013

Polci ár:

5 490 Ft

Egységár:

7 320 Forint / liter (Áraink bruttó árak)


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Számunkra a Syrah igazi egyéniség – mint egy jó kiállású gentleman – eleganciával és spiritusszal. Harmonikus szerkezete élénk savakat és bársonyos tanninokat rejt. Gazdag világát a fűszerek (olívabogyó, fekete bors, kapucsínó,) s az erdei gyümölcsök jegyei színezik.

Vad- és marhaételek,  fűszeresebb, egzotikusabb ételek, s zsíros sajtok méltó párjaként ajánljuk, de akár egy fekete csokoládés desszert ideális kísérőjeként sem vall szégyent.

2013

2013 „hullámvasút” év volt, végletes időjárású időszakok követték egymást. Az április például hóval indult, majd kánikulával búcsúzott.

Korai és elhúzódó virágzás után forró száraz nyár jött, majd nyárvégi lehűlés. A lassabb, elhúzódóbb érés miatt a szüret szeptembertől október végéig szakaszosan folyt. Az októberi gyönyörű indián nyárnak köszönhetően a késői fajták is szépen beértek. Jó savak, mérsékelt alkoholok, gyümölcsösen intenzív, jóivású borok készültek.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Mandolás-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Syrah

BORKÉSZÍTÉS

A syrah borban a fűszerességet, gyümölcsösséget és az érett tannint szeretnénk megjeleníteni.

Intenzívebb erjesztés volt jellemző kis tételekben, 28 ˚C-on tartva, 13-18 napig. Az almasav bontása és az érlelés 225 literes barrique hordókban történt: magyar (zempléni és mecseki), valamint (15%) amerikai tölgyből.

A hordós érlelés 15 hónapig tartott.

ALKOHOL: 13,4 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 ˚C

AWC Vienna 2017 | Ezüstérem

Széchenyi 2020 - Vylyan

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.