Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Prémium borok » PINOT NOIR 2017

PINOT NOIR 2017

Polci ár:

3 690 Ft

Egységár:

4 920 Forint/liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

A Pinot Noir fajtajelleg elegánsan, fajsúlyosan jelenik meg a 2017-es villányi évjáratban. Színe gyönyörű, érett rubint szín. Illata sokat ígérően telt, érett, vörös gyümölcsös, fűszeres, gyógynövényes illat. Ízében  fokozatosan kibomló gazdag komplexitás mutatkozik: a ropogós cseresznye, a hecsedli, a pemetefű, a szegfűszeg, a rózsa, s a narancsos jegyek mutatják magukat.  A pinot noirban éppen az az izgalmas, hogy a palackban fejlődik, változik a bor, így érdemes éveken át figyelemmel kísérni.  Nyissuk meg érzékeinket, s hagyjuk kibontakozni – a bort és a fantáziánkat.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Pinot Noirról Parti Nagy Lajos írt, itt olvasható.

A mű címe: Bormese (MI VAN A PINOT NOIRBAN?)

 

Ízgazdag, nem túl nehéz ételek kísérője. Karakterváltozását szépen tudja követni a gasztronómia: a friss pinot-hoz például gyümölcsös húsok, az érettebb borhoz bárány- ill. kacsasült akár barnamártással. Izgalmas kipróbálni kecskesajthoz, a vörösborok közül pedig legjobb kísérője a libamájnak.

2017

Ismét egy legek-éve: a leghidegebb tél, s az eddigi legkorábbi szüretkezdés! Gyermekkorunk emlékében élő igazi, hideg, hosszan tartó mínusz fokos
telünk volt sok csapadékkal, de európai „kollégáinkkal” szemben nálunk fagykár szerencsére nem volt. A május végi virágzás után jó meleg nyár következett, szerencsére kellő csapadékkal. Mindez hozta magával a korai szüretet, amely augusztus 17-én indult a pinot noir rozé-szürettel. Érett, egészséges termést szüreteltünk, eddig nem tapasztalt szín gazdagsággal, szép beltartalommal.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Gombás-dűlő, Várerdő-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK

Pinto Noir

BORKÉSZÍTÉS

Az egyes dűlők termését külön dolgoztuk fel. A szőlőt kíméletesen kezeltük, egy része bogyózva- zúzás nélkül, másik része egész fürtben került a nyitott kádakba. A hideg maceráció 8-12 °C-on 7 napig tartott, a héjon áztatás teljes időtartama 17-19 nap volt. Kezdetben zárt körfejtést, majd hagyományos csömöszölést alkalmaztunk. Az almasavbontás és az érlelés enyhe és közepes égetésű barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes magyar tölgyfahordók.

ALKOHOL: 13,56 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 15 °C

 

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.