Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Pinot Noir 2011 1,5 liter

Pinot Noir 2011 1,5 liter

Polci ár:

9 990 Ft

Egységár:

3727 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Elfogyott


Elfogyott

LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Pinot Noir 2011: Nagyobb palackban a vörösborok szebben, optimálisabban érnek. Ezért Magnum (1,5l) palackokba zártuk legszebb borainkat, limitált tételben. Nagy palackban nagyobb élvezet? Kóstolja meg és döntse el Ön. Igazi kihívás borrajongóknak!

A Pinot Noir az igazi ínyencek bora, melynek kifinomultsága semmi más fajtához nem hasonlítható. Nemzetközi porondon a legsikeresebb fajtánk, melyet kiegyensúlyozott, elegáns szerkezet és érett ízgazdagság jellemez.

Pár szóban jellemezve: szépség, klasszikus fajtajelleg, kifinomult fűszeresség, könnyed elegancia.

A fajta szerelmeseinek örömére intenzív, identikus illat hömpölyög a pohárból. Ízelítőül a szamóca, a hecsedli, a rózsa, a gyógynövények, s a narancsos- marcipános – bonbonos jegyek mutatják meg magukat.  A pinot noirban éppen az az izgalmas, hogy a palackban fejlődik, változik a bor, így érdemes éveken át figyelemmel kísérni.  Nyissuk meg érzékeinket, s hagyjuk kibontakozni – a bort és a fantáziánkat.

Ízgazdag, nem túl nehéz ételek kísérőjeként ajánljuk. Bárány- és  kacsasültek ideális társa, de kecskesajtokhoz is jól illik. A vörösborok közül egyértelműen a libamáj legjobb kísérője!

2011

Hosszú és hideg tél, meleg, napsütéses tavasz, júliusi lehűlés, augusztustól szép nyár, amely hosszan kitartott: a meleg nappalok és hűvös éjszakák egészen október közepéig. A 2011-es szüret augusztus 31-október 13-ig tartott, olyan időjárási feltételek mellett, amely minden borász és szüretelő álma.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Gombás- és Várerdő-dűlők

SZŐLŐFAJTÁK
Pinot Noir

BORKÉSZÍTÉS
Pinot Noir 2011: Az egyes dűlők termését külön dolgoztuk fel. A szőlőt kíméletesen kezeltük, egy része bogyózva- zúzás nélkül, másik része egész fürtben került a nyitott kádakba. A hideg maceráció 8-12 °C-on 7 napig tartott, a héjon áztatás teljes időtartama 17-19 nap volt. Kezdetben zárt körfejtést, majd hagyományos csömöszölést alkalmaztunk. Az almasav bontás és az érlelés enyhe és közepes égetésű barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes magyar tölgyfahordók. Koruk: 1/3: új, 1/3: 1 éves, 1/3: 2 éves. 1 év hordós érlelést kapott.

ALKOHOL: 13,24 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 15°C

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.