Kezdőlap » Termékek » Ajánlatok » Állandó ajánlataink » Pinot Noir 2006 Magnum (1,5 liter)

Pinot Noir 2006 Magnum (1,5 liter)

Polci ár:

10 790 Ft

Egységár:

7 193 Forint / liter (Áraink bruttó árak)


Elfogyott

LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Nagyobb palackban a vörösborok szebben, optimálisabban érnek. Ezért Magnum (1,5l) palackokba zártuk legszebb borainkat, limitált tételben. Nagy palackban nagyobb élvezet? Kóstolja meg és döntse el Ön. Igazi kihívás borrajongóknak!

A Pinot Noir az igazi ínyencek bora, melynek kifinomultsága semmi más fajtához nem hasonlítható. Nemzetközi porondon a legsikeresebb fajtánk, melyet kiegyensúlyozott, elegáns szerkezet és érett ízgazdagság jellemez.

A pinot noir-ok kóstolásában épp az az izgalmas, hogy mivel a bor karaktere a palackban is folyamatosan fejlődik, változik, ezért érdemes a bort éveken át figyelemmel kísérni. Hihetetlenül sokrétű bor, melyben fiatal korában a piros bogyós gyümölcsös jelleg, míg éretten a szárított gyümölcsös, “őszi”, avaros, kifinomultan fűszeres jellege bontakozik ki. Illat- és ízjegyeit nem is érdemes egyenként boncolgatni, mert világa szépen összeforrott, kerek egész.

Ízgazdag, nem túl nehéz ételek kísérőjeként ajánljuk. Bárány- és  kacsasültek ideális társa, de kecskesajtokhoz is jól illik. A vörösborok közül egyértelműen a libamáj legjobb kísérője!

2006

Megkésett tavasz, változékony nyár után gyönyörű ősz következett kiegyenlített időjárással. Ilyen egységesen szép, koncentrált, hosszú életet jósló, elegáns és egyensúlyos évjárat még nem került ki a kezeink alól.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Gombás- és Várerdő-dűlők

SZŐLŐFAJTÁK
Pinot Noir

BORKÉSZÍTÉS
Az egyes dűlők termését külön dolgoztuk fel. A szőlőt kíméletesen kezeltük, egyik része bogyózva, zúzás nélkül, másik része egész fürtben került a nyitott kádakba. Az érlelés enyhe és közepes égetésű barrique hordókban (magyar tölgyfahordók: egyharmad részben új, egyharmad részben 1 éves, egyharmad részben 2 éves) történt egy éven keresztül.

ALKOHOL: 13,24 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 15°C

Széchenyi 2020 - Vylyan

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.