Kezdőlap » Termékek » Borok » Válogatás borok » PILLANGÓ 2011

PILLANGÓ 2011

Polci ár:

9 790 Ft

Egységár:

13 053 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

2-4 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

E válogatás Pillangó-dűlőnk legidősebb merlot ültetvényéről származik, a termőhely legszebb értékeit jeleníti meg. A pillangó a természet csodája: a szépség, az átváltozás szimbóluma. Úgy képes megújulni, hogy minden alkalommal egyedi születik, ahogy a szőlő is átalakul és borrá lesz.

Kerek szerkezetű, sokrétű, harmonikus bor, karaktere túlmutat „merlóságán”. Olyan jellemhez hasonlítható, mint aki nyugodt, elmélyült, összhangban van önmagával, emellett éber, élénk és lendületes. Intenzív, összeforrott világában a gyümölcsök (aszalt meggy, feketeszeder) élénk felütését „édes” fűszerek színezik tovább, s szép lecsengése is a hordós érlelés fűszereivel (pl. csokoládé) búcsúzik.

Ajánljuk pikáns, pl. erdei gyümölcsös körettel kísért markánsabb húsokhoz, vadakhoz,  de kiváló keserű csokoládés édesség mellé is.

2011

Hosszú és hideg tél, meleg, napsütéses tavasz, júliusi lehűlés, augusztustól szép nyár, amely hosszan kitartott: a meleg nappalok és hűvös éjszakák egészen október közepéig. A 2011-es szüret augusztus 31-október 13-ig tartott, olyan időjárási feltételek mellett, amely minden borász és szüretelő álma.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék, Pillangó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Merlot

BORKÉSZÍTÉS
A 1995-ben telepített Pillangó dűlőről már régóta szüretelünk szép merlot szőlőt. Az erjesztést a gyümölcsösség kiemelése érdekében alacsony hőmérsékleten kezdtük. Az erjesztés és héjon tartás összesen 23 napig tartott. Almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. A hordók: 225 l; zempléni és mecseki tölgyből;koruk: 60% új, 20% másodéves, 20% idősebb. A 16 hónapos érlelés során válogattuk ki a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk önállóanPILLANGÓ néven.

ALKOHOL: 14,37 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 17-18 °C

AWC Vienna 2015 | Aranyérem
Decanter World Wine Awards 2015 | Ezüstérem

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.