Kezdőlap » Termékek » Kedvezményes ajánlatok » Ördögszántotta classicus csomag

Ördögszántotta classicus csomag

Polci ár:

9 894 Ft 8 199 Ft

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásA legenda

Az Ördögszántotta hegy legendájának szereplői most egy csomagban, hogy kerek legyen a történet.

Az Ördögszántotta csomag tartalma:

A csomag ára 9894 forint helyett mindössze 8199 forint.

Ajánlatunk 2020. január 6. és február 2. között érvényes webshopunkban.

„Egyszer volt, hol nem volt, élt nagyon régen itt Harsányban egy boszorkány. Ennek a boszorkánynak volt egy leánya, úgy hívták, Hërka. Ez a leány olyan szép volt, hogy még maga az ördög is beleszeretett, és el akarta venni feleségül.

A boszorkány nem akart az ördöggel rokonságba keveredni, de félt is tőle. Furfangos egy asszony volt, így nehéz próba elé állította: akkor viheti a lányát, ha kakasszóig felszántja a harsányi kőhegyet. Na, még aznap este neki is fogott az ördög egy csodamacskával szántani. Igen sietett, s káromkodott, mert kemény volt a kő, úgy szikrázott, mint az ’istennyila. A boszorkány meg nézte az ablakon, s látta, hogy az ördög már majdnem a hegy tetejére ért, s megijedt, mert messze volt még a reggel!

De hirtelen gondolt egyet, kifutott a tyúkólhoz, s megnyomta a kakas farát, hogy kukorékoljon. Erre aztán felébredt a falu összes kakasa. A nagy kukorékolásra megdühödött az ördög, hogy nem tudta kiállni a próbát! Mérgében eldobta az ekét, s ott, ahol leesett, Beremendnél, lett egy nagy gödör. A macska nekifutott a Drávának, azért olyan örvényes folyó az. Lefutott az Ördögbarázdán nyugat felé, s ahol a csizmájából kigurult a föld, ott lett a Göntér-domb; a másikból meg a siklósi várdomb. Ő maga meg szégyenében a föld alá bújt, ott tört fel a kénes-büdös víz, ami azóta is zubog. Harkányt pedig a szép Hërkáról hívják Harkánynak. A hegy meg úgy maradt, még most is meglátszik a macska körme nyoma a sziklákon.”

Ez hát az Ördögszántotta hegy legendája, amelynek szereplői ott láthatók a palackok címkéin is. Most egy csomagba tettük őket, hogy kerek legyen a történet.

 

 

Vylyan hírlevélIratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról, programjainkról, akcióinkról.

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.