Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Classicus borok » ÖRDÖG Cuvée 2017

ÖRDÖG Cuvée 2017

Polci ár:

1 850 Ft

Egységár:

2 467 Forint/liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Az ÖRDÖG a classicus borcsalád helyi fajtákra hangolt házasítása, névadója a legenda szerelmes Ördöge. Nem kifinomultsága, hanem életereje az, ami rabul ejt.
Színe gránátvörös. Illata és a korty egyaránt vörös-és sötétebb bogyós gyümölcsök keverékére emlékeztet csöppnyi csokival és fűszerekkel kiegészítve. Arany középút, nem akar nagy bor lenni, friss savaihoz feszes,izmos test párosul, a korty végén izgalmas, fanyar csavarral.
A legendabéli ördög házasság ideája ebben az ördögi házasításban él tovább.

Ételként jöhetnek a kissé nehezebb, zsírosabb sültek de akár egy fűszeresebb zöldséges ragu is. Kitűnő még magyaros, paprikás ételekhez, olasz pastákhoz és nem túl erős ízű sajtokhoz.

2017

Ismét egy legek-éve: a leghidegebb tél, s az eddigi legkorábbi szüretkezdés! Gyermekkorunk emlékében élő igazi,hideg, hosszan tartó mínusz fokostelünk volt sok csapadékkal, de európai„kollégáinkkal” szemben nálunk fagykár szerencsére nem volt.A május végi virágzás után jó meleg nyár következett, szerencsére kellő csapadékkal. Mindez hozta magával a korai szüretet, amely augusztus 17-én indult a pinot noir rozé-szürettel. Érett, egészséges termést szüreteltünk,eddig nem tapasztalt szín gazdagsággal,szép beltartalommal.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Városhegy- és Mandolás-dűlők

SZŐLŐFAJTÁK
Kékfrankos 47%
Zweigelt 27%
Merlot 14%
Syrah 13%

BORKÉSZÍTÉS
Az egyes szőlőfajtákat többszöri válogatást követően külön dolgoztuk fel és külön vinifikáltuk. Az erjesztést követően a borok érlelése ászokhordókban (50%), idősebb barrique hordókban (30% – a hordók zempléni és mecseki tölgyből készültek) és tartályban (20%) történt kb. egy évig, majd a tételeket házasítottuk.

ALKOHOL:  13.26 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 15-16 ˚C

 

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.