Kezdőlap » Termékek » Borok » Classicus borok » ÖRDÖG Cuvée 2016

ÖRDÖG Cuvée 2016

Polci ár:

1 799 Ft

Egységár:

2 399 Forint/liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Az ÖRDÖG a classicus borcsalád helyi fajtákra hangolt házasítása, névadója a legenda szerelmes Ördöge. Nem kifinomultsága, hanem életereje az, ami rabul ejt.
Legjobban izmos, húsos, szép szerkezete jellemzi ezt a főleg helyi fajtákból megalkotott bort. Érett gyümölcsösségében a szilvára, a kökényre és a feketeszederre, míg fűszerességben a fahéjra és a kardamomra jellemző jegyek jelennek meg. A korty lecsengésében a kakaóporra emlékeztető íz és textúra az, ami utoljára marad.
A legendabéli ördög házasság ideája ebben az ördögi házasításban él tovább.

Kitűnő magyaros, paprikás ételekhez, olasz pastákhoz, sültekhez, ragukhoz és nem túl erős ízű sajtokhoz.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget.

Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Városhegy- és Mandolás-dűlők

SZŐLŐFAJTÁK
Zweigelt 40%
Kékfrankos 30%
Merlot 12%
Cabernet sauvginon 9 %
Pinot noir 9 %

BORKÉSZÍTÉS
Az egyes szőlőfajtákat többszöri válogatást követően külön dolgoztuk fel és külön vinifikáltuk. Az erjesztést követően a borok érlelése ászokhordókban (50%), idősebb barrique hordókban (30% – a hordók zempléni és mecseki tölgyből készültek) és tartályban (20%) történt kb. egy évig, majd a tételeket házasítottuk.

ALKOHOL:  12.96 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 15-16 ˚C

 

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.