Kezdőlap » Termékek » Borok » Classicus borok » ÖRDÖG Cuvée 2013

ÖRDÖG Cuvée 2013

Polci ár:

2 095 Ft

Egységár:

2 793 Forint / liter (Áraink bruttó árak)LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

A Classicus borcsalád kedves, helyi fajtákra hangolt házasítása. Nem kifinomultsága, hanem életereje az, ami rabul ejt.

A névadó az Ördögszántotta hegy legendájának főszereplője, az ősi mondavilág szerethető behemótja, akinek a végén túljárnak az eszén. A meghiúsult ördögi házasság emléke ebben az ördögi házasításban él tovább.

2013-as Ördögünk határozott, tartalmas, erőt sugárzó, hiszen a tiszta szerelmi szándékhoz kell is a tántoríthatatlan akarat! Csábító jegyekkel felvértezve jár szerelméhez, Hërkához udvarolni: íze roppanós, fekete meggyet és szilvát, illata kávét, fahéjat és szegfűszeget idéz.

Ajánljuk magyaros, paprikás ételekhez, olasz tésztákhoz, sültekhez, ragukhoz és a nem túl erős ízű sajtokhoz.

2013

Igazi „hullámvasút” év volt, melyben szélsőséges időjárású időszakok követték egymást. Az április így hóval indult, majd kánikulával búcsúzott. A lassabb, elhúzódóbb érés miatt a szüret szeptembertől október végéig szakaszosan folyt. Az októberi gyönyörű indián nyár bőséggel kárpótolt: a késői fajták is szépen beértek. Ebben az évben tartalmas, erőtől duzzadó, gyümölcsösen intenzív borok születtek.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Pillangó- és Mandolás-dűlők

SZŐLŐFAJTÁK
Zweigelt 37 %, Kékfrankos 33 %, Merlot 30 %

BORKÉSZÍTÉS
Az egyes szőlőfajtákat többszöri válogatást követően külön dolgoztuk fel és érleltük. A fajtaborok érlelése ászokhordókban, idősebb barrique hordókban és tartályban történt egy éven át, végül palackozás előtt e tételeket házasítottuk.

ALKOHOL: 13,47 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 15-16 ˚C

AWC Vienna 2016 | Ezüstérem

Mundus Vini 2016 | Ezüstérem

XV. Orbán napi borverseny | Ezüstérem