Kezdőlap » Termékek » Borok » Prémium borok » MONTENUOVO 2016

MONTENUOVO 2016

Polci ár:

3 390 Ft

Egységár:

4 520 Ft/liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.

A bor indító illata és a korty hosszú lecsengése egyaránt hecsedlire és vajkaramellára rímel. A frissítő savak markáns, durvább bársonyt idéző textúrában teljesednek ki. A bor ízvilága fahéjas feketeszederre emlékeztet.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Montenouvo Cuvée-ről Székely Csaba írt, itt olvasható.

A mű címe: Művészet

 

A bor a komplexitása miatt igazi Jolly Joker, grillhúsok, pecsenyék de akár steakek méltó kísérője lehet.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget.

Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

 

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Dobogó-, Mandolás- és Városhegy- dűlők

SZŐLŐFAJTÁK

Merlot 42,51 %

Zweigelt 36,34%

Kékfrankos 21,15%

BORKÉSZÍTÉS

A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt.

14-25 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 13-15 hónapig tartott, 80%-uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban.

A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük.

ALKOHOL: 13,56 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

 

Vylyan hírlevélIratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról, programjainkról, akcióinkról.

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.